keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Pikkusisko on syntynyt!

Syksy on kyllä ollut sellaista myllerystä ja yhtä ihmettelyä. Olin jo väsyä tuossa lokakuun alussa aivan totaalisesti, olin valmis osittain panemaan lapun luukulle väsymyksen johdosta ja siirtymään työttömäksi, tekemään ei-sitten-yhtään-mitään, mutta eipä sellainen ees kyllä sovi mulle. Tylsistyn kuoliaaksi, jos ei ole jotain tekemistä, tylsistyisin kuoliaaksi etenkin jos kolmen vuoden jälkeen Cosecha otettaisiin multa pois. Mutta näin ei onneks käynyt, sain hetken aikaa rauhassa olla, surra huonosti mennyttä kuukautta ja purkaa huonoa mieltä ystävälleni. Sitten tapahtui se, jota olin odottanut:
Sain uuden vision, sain uuden innon.


Päätin perustaa toisen verkkokaupan, tässä Cosechan ja Kolmen kaupan yhteismyllerryksessä se ei tuntuisi missään. Ensimmäiset tarvikkeet olivat mukana jo kolmisen viikkoa sitten Osaava Nainen -messuilla, saaden suuren suosion. Olin aavistellut Seinäjoen jälkeen, ettei messuilla käy mun asiakaskuntaani, enkä mä nyt ihan väärässä ollutkaan. Yksin ilman paikanjakoa pelkillä omilla valmiilla tuotteilla olisin ottanut takkiini, mutta materiaalien avulla sain ihan jees tilin tehtyä kolmessa päivässä.


Osaava Nainen -messujen myötä sain myös jonkinlaisen valaistuksen, nimittäin sen että valitettavasti en pysty tarjoamaan niin paljoa kukkaroita kuin tarve vaatisi, mikäli jatkan vielä kehysten kiinnittämistä ompelemalla. Messujen jälkeisenä maanantaina suuntasimme uudelleen tukkuun ja ostin tarvikkeet myös käyttöä varten ja sitä kautta tuli myös tehtyä noin sataviitisenkymmentä kukkaroa parissaviikossa, ei huono saavutus! :D

Hansassa Dear Designissa uudet kukkarot otettiin hurmiolla vastaan, niin tavalliset korttikukkarot kuin ihan kahdessa eri koossa olevat tupliskukkarot (joista 8 cm levetä ilmestyvät Cosechan puolelle toivottavasti huomenissa / perjantain aikana). Dear Designin jälkeen tajusin ettei mulla ole kovin paljoa enää kännybägejä jäljellä, mutta en kerinnyt niitä edes tekemään Tampereen messuille.

Tampereella jännitin kuinka mut otetaan tarvikkeiden kanssa vastaan, söisinkö omaa leipääni sillä että myyn myös tarviketta? Tuleeko siitä asiakkaalle olo, etten arvosta tai usko omaan käsityöhöni? Entä miten kolleegat tähän suhtautuvat? Kivitetäänkö mut aidalta alas, koska en ole pelkän oman tavaran kanssa?
Ensimmäisen päivän jälkeen nämä tunteet kaikkosivat kaikki. Ne jotka halusivat tarviketta, arvostivat sitä että näkivät valmiin tuotteen pöydällä ja pystyivät kysymään neuvoja ja puolestaan ne jotka halusivat valmista tavaraa, ohittivat tarvikehyllyn hiplaten valmista tavaraa.


Sunnuntaina lähtiessämme takaisin Turkuun, sanoin mukanani olleelle Anne-harjottelijalleni, että kun katson pikaisesti myyntiä, en voisi olla tyytyväisempi. Kotona seuraavana päivänä listatessani myyntejä verkkokauppaan, olin entistä tyytyväisempi, nimittäin myyntisuhde oli 60 % valmista tavaraa ja 40 % tarviketta. Ikävä kyllä olisin jäänyt hyvin paljon nuolemaan näppejä, jos tarviketta ei olisi ollut mukana. Mutta toisaalta - tätä kautta saan palveltua hyvin paljon enemmän asiakkaita, niitä jotka kaipaavat valmista tavaraa, mutta myös heitä jotka haluavat tehdä itse. Aivan kuten minäkin. :D

Maanantain ja tiistain rukkasin uutta verkkokauppapuolta viimeistelykuntoon. Olihan se jo pari viikkoa ollut julkinen, mutta eilen vasta julkistin tuotoksen. Halusin panostaa laatuun, kunnollisiin kuviin, runsaisiin tuotetietoihin ja testauttaa verkkokaupan toimivuus myös muilla kuin itselläni.
Eilen hiukan jälkeen iltaseitsemän kaikki oli valmista. Laitoin ensimmäiseksi viestin kaverille, joka ehti jo julkaista Facebookissa omilla sivuillaan mainoksen ja sitä kautta Kukkarotarvike.fi:n FB-sivuille löysi minulle entuudesta tuntematon ihminen. Iloisin mielin laitoin vielä muutamaan ompeluryhmään Facebookissa mainoksen ja illalla hypin ilosta, kun seurasin kävijäseurannan kautta kävijöiden määrää verkkokaupassa. Upea aloitus! :)

Eli siis Cosechan pikkusisko on siis syntynyt: Kukkarotarvike.fi on minun toinen vauvani, joka tarjoaa kukkaro- ja laukkutarvikkeita nopeasti ja helposti. Sama taustaidea kuin Cosechan verkkokaupassa: Toimituskulut ovat hyvin alhaiset (2 €), toimitukset ehdottomasti joka päivä, laatua ja iloa nopeasti ja helposti. :)Kukkarotarvikkeen valikoima on tällä hetkellä hyvin, hyvin pieni, jo ihan sillä perusteella että otin vain pienen alkuvaraston tähän alkuun ja sitä olisi tarkoitus kasvattaa ja myös toteuttaa asiakkaiden toiveita erilaisten tarvikkeiden suhteen, osittainhan nyt varastohyllyjen laatikot humisevat tyhjyyttään kun oltiin isoilla messuilla.
Ensi viikolla on uusi tukkukäynti, jolloin tavaraa taas saadaan varastoon. Onneks mulla on vielä tämän viikon Anne-harjottelija, joka auttaa varaston saamisessa fiksuun järjestykseen.

Välillä myös Kukkarotarvike.fi jalkautuu tapahtumiin, mm. 30.11.2014 Turun Messukeskukseen, Suomen suurimpiin joulumyyjäisiin sekä Helsingin Wanhaan Satamaan 3.-7.12.2014. Ensi vuonna on tarkoituksena osallistua käsityömessuille eri puolille Suomea, myös sinne surullisen kuuluiselle Seinäjoen Kädentaitomessuille! :D

Cosecha jatkaa omana itsenään, kuten tähänkin asti. :)

Kukkarotarvike.fi:n verkkokauppa
Kukkarotarvike.fi Facebookissa

♥:llä Mirka

1 kommentti:

  1. Hienoa, että laajennat näin toimintaasi. Pitääpä käydä kurkkimassa pikkusiskoa myös :)

    VastaaPoista