perjantai 28. marraskuuta 2014

Joulu tulee, oletko valmis?

Mä mietin jo heinäkuussa joulua, se oli pelottavaa. Mutta toisaalta, parhaat myyntipaikat joulun alukseen varataan jo alkuvuodesta. Omaa tapahtumaa Kädentaitajien joulun taikaa Hansassa alettiin suunnitella jo kesäkuussa.
Siinäkin oli oma säätämistään.

Olen tehnyt kuukauden verran töitä, töitä, töitä. Tänään olen murehtinut että pitäisi tehdä töitä, mutta en vain jotenkin saa tehtyä mitään. Aamupäivä tapeltiin nettiyhteyden palveluntarjoajan kanssa, että saadaan toimiva netti meille, meinasivat ensiksi siirtää sen toimintaan saattamisen maanantaille, mutta koska vetosimme juurikin siihen että olen verkkokauppias, netti tulee olla käytettävissä, se alkoi hupsista keikkaa toimimaan. Toimii kyllä juu, mutta 100 megaseks luvattu yhteys antaa juuri ja juuri kolme megaa. Yritäpä siinä nyt verkkokauppaakin sitten päivitellä. :P

Kuukausi sitten koin kaikkien aikojen herätyksen. Ollessamme Osaava Nainen -messuilla minulla oli myös Kukkarotarvikkeen tavarat mukana. Aloin miettimään omaa tuotantoa ja sitä kuinka pieni valikoima minulla jatkuvasti. En pysty tilaamaan edes niin paljoa esimerkiksi suosituimpia tuplakukkaroita, koska yks kehys maksaa pienen omaisuuden ja eihän sitä nyt toiselta puolen Eurooppaa voi tilata kahta kehystä kerrallaan. Aloin myös miettimään, kuinka pieni kateprosentti on minulla kukkaroissa. Se alkoi jo siitä kun kesällä keskustelun toisen kukkarontekijän kanssa, joka suorastaan nauroi päin naamaa kun kerroin, että yhteen kukkaroon saattaa mennä jopa neljäkymmentä minuuttia plus ompeluaika koneella. Totesin silloin messuilla, ettei se voi jatkua. Minulla tulisi olemaan hyvin vaikeaa jouluna saada tavara riittämään, jos aikoisin pysyä yhä ommeltavissa.


Näin syntyi tarve ja tarve ratkaistiin isolla määrällä tukusta kehyksiä Cosechan käyttöön.

Nyt puolestani en pelkää laisinkaan kukkaroiden riittävyyden puolesta, varmasti riittää nyt. Mutta entäs kun olen nyt joulun alla 17 päivää myymässä? Ja yksikään näistä tapahtumista ei ole mikään pieni, joten päivämenekkikin on suurta. Jännityksellä odottaen. Toivottavasti huomenna saan aikaiseksi tehdä oikein reilusti tavaraa, jonka jälkeen haen kaupalta myös Helsinkiin mukaan tulevat tavarat. Onneksi olen nyt saanut tehtyä noita kännybägejä, joten toivon etten joudu ihan yötä myöten ompelemaan kun Hansassa ollaan 11 päivää, arkipäivisin klo 10-20, lauantaisin klo 10-18 ja sunnuntaisin 12-28. Onneksi harjoittelijamme on vielä 19. päivään saakka kanssamme, hän on suuri pelastus!

En oo aikasemmin noin montaa päivää ollut myymässä, joten jouluaaton ja -päivien loma äidin helmoissa tulee varmasti tarpeeseen. Odotan jo itseasiassa ensi viikkoa, kun majailen heidän luonaan Naisten joulumessujen ajan. Siellä ollaan päivittäin vain aamukymmenestä iltakuuteen, mutta sieltä matkaamiseen toki hiukan matka-aikaa kuluu, joten voisin laskea että iltaisin on muutama tunti omaa aikaa.


Joulu on se aika, jolloin tehdään vuoden huippumyynti. Vuosi huipentuu aina joulusesonkiin, jolloin ihmiset ostavat lahjoja ja nyt heitänkin jokaiselle haasteen, että kun mietitte mitä ostaisitte kullekin, suosikaa suomalaista. Suosikaa paikallista. Suosikaa pientä. Ne sitä rahaa eniten tarvitsevat, etenkin tällä hetkellä. Olen nyt jutellut niin monen yrittäjän kanssa, jotka toivovat joulumyynnistä pelastusta, sitä odotetaan kuin kuuta nousevaa, mutta myös pelätään kuin syöpää.
Joten tehkää se, käyttäkää paikallisia, suomalaisia palveluita, ostakaa tavaralahjat suomalaisilta yrityksiltä, jos mahdollista niin pieniltä ja käsityöläisiltä.

Käsityökortteli on meidän oma ryhmä, josta löytyy jokaiselle jotain. Siellä meitä on kolmisensataa erilaista käsityöyrittäjää ja nyt meillä on myös joka kuukauden lopussa omat ETUpäivät!
Marraskuun ETUpäivillä kaikki mukana olevat yritykset tarjoavat toimituskuluttomuuden, Cosechan verkkokaupassa se tarkoittaa sitä kaikki Suomeen toimitettavien tilauksien toimituskulut 0 € ihan ilman mittee koodeja tai mittee (koskee myös Kukkarotarvike.fi -verkkokauppaa ;) )


Psst... Kun kukkarot on nyt saatu uudistettua, seuraavana vuorossa on laukut. Uudet laukut eivät kerkeä joulumyyntiin, mutta nyt vaikka Joulupukin lahjasäkkiin kukkarolaukut alk. 39,20 € ;)
Kukkarolaukut löytyy täältäää! :)

♥:llä Mirka
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti