keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Pöhköjä Cosechasta riippumattomia uudistuksia! :(

Tuntuu, että meillä verkkokauppayrittäjillä on yksi yhteinen murheenkryyni, jolta joudumme ostamaan palvelut, halusimme sitä tai emme. 
Ja tämän laitoksen nimi on Posti taikka yritysmaailmassa tutummin Itella (kunnes se taas on kohta Posti...).


Viime viikolla kiikutin poikkeuksellisesti keskustan kirjelaatikkoon tilauksia. Huomasin, että ennen ollut tyhjennys klo 20 ja se muuttuisi klo 17:sta 13.10.2014. No ei hätää, sehän olisi vain tämä keskustan posti, olihan vielä olemassa postikeskuksen laatikot, joihin pystyi käydä jättämässä klo 20 mennessä kirjeet ja ne löysivät perille seuraavaksi päiväksi.

Tänään yllätys olikin melkoinen, kun kiikutin itseni kaupan sulkemisen jälkeen postilaatikolle. "TYHJENNETÄÄN KLO 17". 
Vai niin, no uusi yritys sitten Postin toimipisteeseen, jossa oli myös isolla "MUUTOS 13.10.2014 ALKAEN: Postilaatikot tyhjennetään klo 17". 
Kysyin työntekijöiltä, että oliko muutos kaikkialla Turussa, niin kyllä. Ennen tuohonkin toimipisteeseen pystyi kiikuttamaan seittemään saakka illalla ja posti ehti saman päivän kuljetukseen ja oli oikeasti parhaimmillaan Pellossa, aivan toisessa päässä Suomea, seuraavana aamupäivänä. 

Minä olen aina halunnut tarjota nopean postituksen, se johtuu siitä että en itsekään tykkää ootella mitään, malttamaton kun oon! Turhauttavimpia on ootella jotain pientä tilausta viikon kaksi ja varsinkin kun miettii että sehän tulee vain muutaman sadan kilometrin päästä. Joskus jopa tilaukset Kiinasta tai Etelä-Euroopasta ovat tulleet nopeammin kuin Suomessa. Sen tähden olenkin pyrkinyt tarjoamaan pikaisen toimituksen, niin että joka päivä postitan, käytän vain ykkösluokkaa (joka toimii kylläkin vain ilmeisesti 80 % postituksista...) ja klo 17.30 mennessä tulleet tilaukset kerkeäisivät päivän toimituksiin. 


Nyt ikävä kyllä joudun aikaistamaan tuota aikaa tunnilla. Uusi aika on klo 16.30. Eli varastotuotteet, jotka ovat tilattu tuohon mennessä arkipäivisin, kerkeävät saman päivän kuljetuksiin. Surullista ja harmittavaa! Ja vielä siinä on se, että kauppa on auki klo 17 saakka, joten joudun aina hetkeksi sulkemaan kaupan oven ja juosta postilaatikolle kiikuttamaan tilaukset. 

Onneksi meillä aloittaa ensi viikolla harjoittelija, niin ei tarvitse ovia lukossa pitää sen tähden että kerkeää kiikuttamaan korttelin päässä olevaan laatikkoon tilaukset ajoissa. Toistaiseksi meillä onneksi on vielä muutaman sadan metrin päässä se kirjelaatikko, Postin ajatuksen juoksun tuntien tuskin on enää kauaa. Ei varmaan ole kaukana se ajatus enää, kun kaverilleni muutama viikko sitten vitsailin, että kohta Turussa on enää tasan yksi postitoimisto. Ja sekin varmaan tunnin verran päivässä auki. Eikä siitä varmaan mee kauaakaan, kun me saadaan itte käydä kärräämässä se paketti toiselle puolelle Suomea ja maksaa vielä siitä. :D

Ihan kuin jatkuva hintojen hilaaminen ylöspäin ei riittäisi, täytyy nyt vielä tällä tavoin huonontaa palvelua. Ja taas saadaan varmaan uusi syy pistää porukkaa pellolle. :(

Eli siis jatkossa --> Kaikki varastotuotetilaukset käsitellään ja pakataan samana päivänä, kunhan ne ovat saapuneet klo 16.30 mennessä. Hyvällä tuurilla saattaa hiukan yli puoli viiden jälkeen tulleet tilaukset keritä, mutta en voi enää luvata sitä koska keräilyyn ja pakkaamiseen menee tovi. Saati sitten, että ne pystytään ajoissa kiikuttamaan laatikkoon, jotta ne oikeasti kerkeävät seuraavaksi päiväksi sinun lootaasi.

IHAN MÄLSÄÄ, sanon minä!

♥:llä Mirka

PSST!! Uudet vetoketjupussukat on muuten kaupassa: Niin verkko- kuin Kolmen kaupalla! ;)
Shop, shop, shopitishop(klik!)!


3 kommenttia:

 1. Ihan normaalia... Meiltä siirrettiin asiamiesposti noin 10 km päähän tehokkuuden nimissä, lajittelu tehdään lähimmässä isossa kaupungissa ja ajetaan rekoilla tänne korpeen jakajille. Jakajien työaika muutettiin 9-16, halusivat sitä itse tahi eivät. Ennen toinen jakaja pääsi jo viimeistään puolilta päivin töistä, kun sai aloittaa aamulla jo klo: 6 pintaan lajittelemaan postia. Nyt pitää pyöritellä sormia ja odottaa, että joku lajittelee kaikki postit. Ja me saadaan tilata kaikki paketit ilmaisella kotiinkuljetuksella, kun lähimpään postiin on yli 5 km. Mikähän järki tässä on?
  Firman kannalta hauskinta on se, että en pysty toimittamaan postiin nyt joka päivä mitenkään noita tilauksia, vaan joudun valitsemaan päivät, jolloin on edes mahdollista mennä postin ohi... Tai sitten alkaa asiakkailta perimään turhista ajoista postiin...

  VastaaPoista
 2. Toi kuullostaa ihan idioottimaiselta! Jos se vielä pitää paikkansa ettei Turussa jaotella posteja, vaan ne kiikutetaan johonkin esim. Helsinkiin tai Tampereelle, niin se vasta naurettavaa onkin!!
  Tehokkuus, tehokkuus, tehokkuus, tehokkuus. Voi jessus sentään mitä kakkaa, ei sillä saada aikaan mitään muuta kuin "säästöjä", jotka sit menee johtajien korotuksiin tai muihin älyttömyyksiin, joista tulee kuluja, kun pyritään tehokkuuteen ja säästöihin.

  Ja toi on inhottavaa, ettet pysty tarjoamaan kunnolla postituksia! :(
  Postimaksujen korotuskaan ei tuo välttämättä ratkaisua tohon hommaan. :&

  VastaaPoista
 3. Kyllä posti aina osaa ilahduttaa. Meiltä lähtee lähilaatkosta klo 14. Koko kaupungin viimeiset klo 16.15

  VastaaPoista