maanantai 4. elokuuta 2014

Voihan pettymys!

Jos koskaan on harmittanut niinkään paljon pieleen mennyt myyntitapahtuma, niin se oli kyllä Gangut Regatta nyt Turussa!
Voinen sanoa, etten ole yhtään tyytyväinen kun verrataan omaa panostani ja tapahtumajärjestäjän taholta saatua vastakaikua, puhumattakaan myynnistä!


Järjestelyt olivat hyvin epäonnistuneita monessa suhteessa, kukaan ei tiennyt mitään, kukaan ei suostunut ottamaan selvää, eikä kukaan ottanut vastuuta mistään. Tuntui niin pahalle maksaa ihan helkkaristi paikasta, jossa mikään ei toiminut.

En tiedä missä oli epäonnistuttu, mutta tapahtumaahan markkinoitiin meille suurena yleisömenestyksenä, tosiasiallisesti kadut olivat melko pitkälle tyhjiä ja kyllä sen vajeen huomasi kassalippaassakin. Kun yleensä tuollaiseen myyntiin yltää yhdessä päivässä, istuin neljä kokonaista päivää aamusta puoleen yöhön teltassa, yhteensä 88 tunnista 49 tuntia ja myynti jäi suurinpiirtein yhden erinomaisen päivän tasolle, voin sanoa että hiukan ketutti laskea myyntejä yhteen.
Monihan ei-yrittäjä yritti lohduttaa mua sillä, että onhan se tyhjää parempi. On joo, mutta kun jos sitä rahaa ei tule tapahtumista, ei sitä rahaa tulee mistään. Se paikkamaksukin pitää kuria täyteen, jonka jälkeen vasta aletaan nk. tienaamaan.
Yrittäjänä en voi edes pahan paikan tullen mennä sossuun itkemään rahaa, nimittäin sieltä ei apua heru kovin iisisti. Saan tällä nyt muutaman laskun maksettua, mutta kyllähän lompakko silti jäi suurelti vajaaksi.


Mulla kävi onnekseni sentään edes hiukan kauppa, oli sydäntä raastavaa kuulla, ettei kauppaa ollut syntynyt. Jos vain olisin ollut vähän enemmän rahoissa, olisin meidän porukasta löytänyt tämän vuoden kaikki joululahjat. Nyt kuitenkin on tässä niin paljon isoja laskuja maksettavana, etten kerta kaikkiaan uskaltanut tuhlata.
Ainoa mikä onnistui hyvin ja olen siitä suuresti kiitollinen oli se, että me Suomen käsityöyrittäjät(KLIK!) olimme melkein kaikki samassa paikassa ja meillä oli mitä parhain yhteishenki! Ilman sitä yhteishenkeä, olisimme varmasti olleet totaalisen hukassa ja tuskin olisin joka ilta melkein puolille öin kukkunut. Torstaina viimeinen kauppa tuli siinä kympin paikkeilla, perjantaina hieman ennen kello kuutta, lauantaina sentään kauppaa tehtiin vielä puoli yhteentoista saakka.
Sunnuntai oli kaikista paras siinä, että myyntiaikaa oli vain viisi tuntia ja myin siinä ajassa kuitenkin suhteutettuna eniten kaikkiin muihin päiviin, vaikka sekin jäi normaalista sunnuntaimyynnistä viidesosaan.
Mutta eipä kai sitä kauppaakaan voi tulla, jos ihmisiä ei ole?

Joku sanoi, että tapahtumaan odotettiin 95 000 ihmistä, laskelmien mukaan neljässä päivässä vieraili vain viitisen tuhatta, enimmillään ehkä 10 000 ihmistä. Siihen kun laskee, että on 49 tuntia töissä, niin kyllä se ketutus tätäkin kirjoittaessa on melkoinen.


Ei kai siinä muu auta kuin nokka pystyyn ja kohti uusia tapahtumia. Toivottavasti tämä jäänee tämän kesän suurimmaksi pettymykseksi, koska edessä on vielä monen monta suurta tapahtumaa. :)
Buukkasin jo heti torstaiksi Tampereelle Tapahtumien yöhön Verkarantaan myyntitapahtuman ja toivon suuresti että se paikkaisi tätä surua mitä tästä Gangut regasta tuli. Ja Tampereeltahan on perjanaina lyhykäinen matka kohti Hämeenlinnan Elomessuja! :D

 ♥:llä Mirka

4 kommenttia:

 1. "Vierailijana" olin myös erittäin pettynyt järjestelyihin. Ne käsityökäisten kojut oli niin väärässä paikassa! Niiden olisi pitänyt olla vaikka siellä Forum Marinumin pihalla tai rantaa pitkin yhdessä ruokakojujen kanssa, siellä ne ihmisetkin pääasiassa liikkuivat.

  Yksi suuri ihmetyksen aihe oli myös mainostetut ilmaiset käynnit laivoilla: oltais menty mielellämme tekemään lähempää tuttavuutta rannikkovartion laivaan, mutta se olikin la suljettuna 14-17 välillä. Aikaan jolloin näytti olevan eniten ihmisiä liikkeellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olipas kurjaa! Aika kumma että oikeasti parhaimpaan aikaan oli sitten kiinni! Sen ymmärrän ettei yömyöhään enää auki ois mut keskellä päivää?! :(

   Olen samaa mieltä olimme ihan väärässä paikassa, mä en edes käynyt toisessa päässä, en jaksanut sinne asti lähteä, mutta sama juttu oli viime kesänä saman firman järjestämässä jutussa: Me käsityöläiset oltiin syrjässä, kaukana muista :(

   Poista
 2. "Yrittäjänä en voi edes pahan paikan tullen mennä sossuun itkemään rahaa, nimittäin sieltä ei apua heru."

  Kyllä sieltä sossulta saa yrittäjätkin rahaa, laskelmaan vaan vaikuttaa tietysti molempien tulot. Mutta ei ketään Suomessa rahattomaksi jätetä, vaan yrittäjätkin saavat toimeentulotukea mikäli yrityksellä menee huonosti. :) kannattaa mennä puhumaan asiakaspalveluun (vaikka tukea ei just nyt tarvisikaan), että osaa sitten tiukan paikan tullen tukea oikein hakea. Nimimerkillä terveisiä sossusta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa toki, jos käy totaalisen kakka flaksi :)

   Poista