sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Tuttinauhojen synty ja menestys!

Parhaimmat tuoteideat ovat syntyneet sillä, että minulta on kyselty niistä ja olen tehnyt.
Kukkarot oivalsin itse, mutta alun alkujaan kännybägit ja avainkaulanauhat ovat kyselyiden perusteella löytäneet valikoimaansa.

Näin kävi myös tuttinauhojen kera!


Reilu vuosi sitten aloitin tekemään hirmuisella tahdilla avainkaulanauhojen teon. Alunperin suunnitelmiini kuului, että olisin tehnyt nauhoja valmiista polyesterinauhoista, mutta totesin etten halua näin missään nimessä tehdä. Paljon kivempi olisi, että avainkaulanhojen kuosit olisivat samoja kuin kännybägien.
Joten aloin leikkelemään kankaasta, sen koko leveydeltä pitkiä suikaleita, jotka käänsin nelinkertaiseksi silityksen avulla ja näin ollen sain 2 cm leveää 100 % puuvillaista nauhaa, jotka sopivat täydellisesti kännybägeihin!

Ongelmaksi kuitenkin muodostui, että leikkasin aina täyspitkän pätkän kangasta (leveyssuunnassa, ei pituus) ja yhteen avainkaulanauhaan menee 92 cm valmista nauhaa. Eli toisin sanoen, jollen halua pätkiä jo leikkuuvaiheessa kangasta, usein jää ylimääräiseksi jopa puoli metriä nauhaa.
En koskaan heittänyt yhtäään nk. hukkapätkää pois, täydellistä oman työn tuhlaamista heittää valmista hyvää, käyttökelpoista nauhaa pois. Mietin pääni puhki mitä niillä tekisin. Yksi vaihtoehto oli avaimenperät tai nauhojen antaminen hyväntekeväisyyteen. Kolmatta vaihtoehtoa pystyin osaltaan käyttämään hyödyksi: Kukkarolaukkujen hihnoihin kävisivät hyvin 20 cm pätkät, jolloin hihnoista saa irrotettavan ja tarvittaessa erikoispitkän.

Tänä keväänä ja kesänä yksi sun toinen kyseli tuttinauhojen perään ja mulla välähti: Mullahan on monta sataa sellaiseksi soveltuvaa nauhaa tuossa pinossa!

Tuttinauhat leikattuna, pinossa 2 - 5 nauhaa päällekäin.
Lopulta tilasin 100 kappaleen erän tuttipidikerenkaita ja nipsuja ja ne tulivatkin tämän viikon maanantaina perille.


Torstaina julkistin muutaman päivän aherruksen: Lopputuloksena oli 85 tuttinauhaa, kolmessakymmenessä eri kuosi- ja värikategoriassa. Olisin voinut kerralla käyttää heti kaikki 100 tuttinauhatarviketta, mutta kokemuksesta tiedän ettei se ole järkevää. Ensin kyylätään tilastoja mikä myy parhaiten ja sitä kautta sitten tilkitään aukkoja.

Siinä sitten menikin kolme täyttä päivää ommellessa, kuvatessa ja PAKATESSA.
Ennen sitä piti ottaa selvää kaiken mualiman määräyksistä ja direktiiveistä, jotka koskevat lastentuotteita.
On maksimipituusrajaa, ei saa irrota mitään osia, pitää olla ohjeet mukana ja kaikkea muuta!


Itse inhoan muovipakkauksia ja oikein ärsyttää, kun kaikki kukkaronkehykset tulee erillispakattuina muovikääröihin(!), mutta tässä tapauksessa jouduin tekemään poikkeuksen turvallisuus- ja hygieniasyistä. Tämän tähden jouduin tekemään linjassani ison poikkeuksen ja kaikki tuttinauhat pakataan kierrätettävään(!) sellofaanimuoviin ja mukana on myös tuotteen käyttö- ja pesuohjeet sekä valmistajan tiedot.

Hinta uusille tuttinauhoille on 12 euroa kipaleelta. Osa kuoseista on tosiaan sellaisia, jotka ovat ihan tyystin loppuneet muutoin valikoimasta, kuten kissapallot, kuusiston karvaturrit ruskeena ja punaiset maatuskat!
Ja ne löytyy kaikki verkkopuodista(KLIK!).

Mulla on isosti sellainen tunne, että näistä tulee loppukesän markkinahitti! Ainakin lauantai todisti sen, että näille oli tilausta myös markkinoilla! Tapahtumakalenteriin vielä lisäsin vielä torstaille 24.7. Euran iltatori, jossa on nimenomaan lapsiperheille suunnattua ohjelmaa!

 Nyt vaan täytyy alkaa suunnittelemaan lisää pöytärakenteita, multa loppuu tila pöydiltä! :D♥:llä Mirka

4 kommenttia:

 1. Siis noistahan tuli ihania ja sait hukkakankaatkin käytettyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaverikin noi nähdessään tokas, että täytyy varmaan kohta ostaa talteen jo etukäteen, vaikkei ole edes miestäkään vielä, kun ne on niin sööttejä! :D

   Poista
 2. Onneksi olit säästellyt pätklät. Minä olen säästellyt bambukankaan saumurisilppua nyt vissiin neljä vuotta, enkä ole vieläkään keksinyt, mitä siitä tekisin. :)

  (Anteeksi, tulee kommenttia nyt näin jälkijättöisesti, kun on monen viikon postaukset lukematta.)

  VastaaPoista
 3. Onneks olin! Ja nyt on taas satapäin tuttinauhoin nauhoja, tarvis vaan taas tilata KAIKKEA lisää, niin kehyksiä kuin tuttinauhatarvikkeita, aivan kaikkea!

  (Eikä se haittaa, mä oon vaan ilonen että kommentteja tulloo! :D)

  VastaaPoista