torstai 12. kesäkuuta 2014

Tervetuloa työhuoneelle!

Kun viime kesänä aloin sisustaa omaa työhuonettani, ongelmanani oli se että kalusteita oli ensinnäkin aivan liikaa pieneen huoneeseen ja ne oli melko epäkäytännöllisiä työhuoneeseen.
Kun olin jo makuu- ja olohuoneen yhdistelmään tuhlannut vuoden sisustusrahat, jäi työhuone vähän sikseen. Huone ei ollut oikein toimiva, enkä ollut tyytyväinen kuin hetken sisustukseen ja sain taas olla rukkaamassa uuteen uskoon. Huoneessa oli hankala liikkua, eikä tilaa ollut esimerkiksi erilliselle tietokonepöydälle ja leikkuupöytä oli ergonomisesti kelvoton. Alunalkaen pohjana oli myyntipöytäni (!!) joka piti aina tapahtumien saapuessa purkaa ja ongelmana oli pitkien tapahtumien aikana se, ettei ollut kunnollista leikkuupöytää, joten uusien tuotteiden leikkaaminen oli ihan mahdotonta.  Mun piti aina uudelleenjärjestelyiden jälkeen kuvata työhuone, mutta se ei oikein tahtonut onnistua jostain syystä. En ollut kovin tyytyväinen järjestelyihin kuitenkaan, vaikka sillä hetkellä se kyllästi tarpeen olla tyytyväinen, kylläkin vain hetkeksi.

Leikkuu-myyntipöytäyhdistelmä. Keväällä sentään ostin toisen myyntipöydän, niin leikkuupöytää ei enää tarvinut raahata mukana ja joka kerta eestaas ruuvata. Mutta koska se oli liian matala, korotettiin sitä kahdella myyntipöydällä. Ei kovin ergonomista, saatika järkevää! :D
Sitten löysin jokin aika sen haaveilemani satulatyötuolin, kuulin että meille tulee toinen tietokone (kahden nörtin perheessä tietokoneella olo aiheuttaa AINA närää, onnekseni olen saanut ohituskaistan tietokonevuoroihin työasioihin vetoamalla :D), halusin sen välttämättä työhuoneeseen. Mikään ei ole ärsyttävämpää, kun juosta eestaas työ- ja olohuoneen välillä, vaan paljon iisimpää on, jos tietokone, kamera, kännykkä, sähköposti, ompelukone (ja kaikki muut romut) on samassa huoneessa. Livistäminen töistäkin on ehkä helpompaa tai sitten ei, tiedä häntä!

Joten, tietokone tulossa, tilaa ei laisinkaa, haaveeni työhuoneen sisustamisesta kumpusi. Kävin maanantaina yksin ruotsalaisessa suuryhtiössä ihmettelemässä valikoimaa. Olin niin janoinen, että se aiheutti heikkouden tunnetta, joten ilmapiiri tutkimiseen oli vähän hukassa. Halusin leikkuupöydän olevan valmiiksi oikean korkuinen, että tällainen tappi pystyy oikeasti sillä työskentelemään ilman, että tulee ongelmia ergonomian kanssa.Tiistaina tuli tunne, että tänään on hyvä päivä tehdä ostoksia ja niin häippäsin uudelleen siihen ruotsalaiseen suuryritykseen ja kaivoin tukun rahaa taskustani ja kannoin painavia laatikoita yhdessä ystäväni kanssa. Työhuoneella piti tehdä rankka inventaario mitä kalusteita jätettäisiin ja mitä lähtisi. Vanha leikkuupöytä siirtyisi ompelukone-saumuri-pöydäksi, vanha ompelupöytä saisi joutaa kierrätyskeskuksen valikoimaan, valkoinen lipasto turhaa tilaa viemässä, pois vain! Ja se vanha rikkinäinen työtuoli joutaisi jo vihdoin lähteä.  :D

Tässä on entinen ompelupöytä. Se oli jo kauhtunut ja aivan liian iso tarpeisiini (täyttyi kaikella turhalla roinalla ja vei turhaa tilaa!). Kuvassa on ompelukoneen ja saumurin alta löytyineitä ylläreitä! :D
Onnekseni lipasto haettiin eilen illalla pois, tänään tai huomenna pitäisi kärrätä vielä nuo muut vanhukset kierrätyskeskukseen.

Tänä aamuna työhuone näytti tältä.

Tältä se näyttää, kun huoneeseen tullaan. Tuo vasen kulma on vielä vähän työnalla, toistaiseksi siellä majailee varastotuotteet, seinälle tarvii löytää kaunis taulu! :)
Tietokonetta odottaessa! Nyt siellä majailee tabletti ja telkkari, josta voin tuijotella leffoja.
En osaa kuunnella vain radiota, vaan kaipaan myös liikkuvaa kuvaa, mutta telkkaria en oikeastaan jaksa katsella koskaan (paitsi leffoja tallentelen vamiiksi digiboksille), joten DVD-laite on kovassa käytössä! :D
Hurrei! Leikkuupöytä joka on oikean korkuinen sekä juuri sopivan kokoinen Cosechan leikkuuhommiin! :)
Paras löytö ever! :D Lankatelineessä langat pysyvät tallessa aina! (Kunhan vain laiskiainen veisi ne takaisin sinne telineeseen, eivätkä ne jäisi ompelukoneen viereen roikkumaan...)
Tää tulee varmaan olemaan ainainen ongelma: Kankaat joita en tarvitse jatkuvasti ovat muovilaatikoissa, vähän tökerösti esillä koska kaappeihin ei sitten  mahdu enää mitään! Luopuakaan en raaski! :D
Kankaat piilossa, suojassa ja järjestyksessä! Jokaiseen laatikkoon tulee laminoitu paperi kertomaan mitä on missäkin, jotta se helpottaa navigointia kankaiden keskellä. :)
Itselaukaisimen harjoittelua! :D
Kyllä nyt voin taas sanoa, KYLLÄ KELPAA! Parin päivän puurtaminen tuossa oli, mutta en voisi olla millänsäkään tyytyväisempi!

♥:llä Mirka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti