maanantai 9. kesäkuuta 2014

Rohkea rokan syö!

Kun välillä kiukuttelen, että piru vie on ollut hiljaista ja kauppa ei oo oikein käynyt, kun tapahtumiin on lähtenyt. Olen ollut sitä mieltä, että olisi ollut tuottavampaa istua himassa kuin kylmässä palellen ja maansa myyneenä potkien kiviä pois tieltäni. Aina tällöin rakas ystäväni on muistuttanut: "Jokainen euro on tärkeä ja jokainen euro on varmasti enemmän kuin mitä kotona istuessasi olisit tienannut". Tämä lause jäi päähäni pyörimään ja katselin sitten tämän kevään myyntitilastoja, joista itseasiassa yllätyin. Moni ulkoilmatapahtuma oli mennyt huomattavasti paremmin kuin olin muistanut.
Kaivoin jopa vuoden takaisin Seikkisrockin myyntitilastot. Muistin, että ne olivat jotain sitä luokkaa ja mietiskelin ja punnitsin, että pyörtäisinkö päätökseni lähteä. Illalla sitten juttelin apulaiseni kanssa ja totesin, että jokainen euro on tällä hetkellä tärkeämpi kuin koskaan. Päätin koittaa onneani ja herätä aamulla aikasin soittelemaan.

Pettymys oli suuri, kun kumpikaan tyypeistä joiden oletin hoitavan tapahtumaa ei vastannut. Olin jo sillä mielellä, etten lähde vaan jään kotiin murehtimaan, kunnes sitten puhelin pirisi ja sainkin kuin sain paikan.
Jos he eivät olisi soittaneet minulle takaisin, olisin suoraan pakannut auton ja pörryytellyt suoraan paikanpäälle (matka-aika noin 15 minuuttia, matkan pituus n. 8 km).
Iloisena lähdin pakkaamaan autoa, kunnes olin saanut auton täyteen ahdetuksi: Vettä alkoi tulla niin että se olisi varma kuolema tapahtumalle. 
Se oli kuitenkin kuurottaista ja ajattelin onneni kääntyvän. Ei nyt ihan tosissaan voisi käydä niin että kun vihdoin jahkaamisen jälkeen päätän mennä, minut palkitaan äärettömän huonolla säällä!

Päästyäni perille sade oli ripottaista, eikä aiheuttanut isoa huolta. Omaksi onnekseni viime kesänä ostin sen ikioman teltan, nimittäin järjestäjän omaan telttaan ei olisi millään mahtunut neljää yrittäjää.
Puolröyhkeydellä varasin itselleni saman paikan kuin viime vuonnakin, puunalta. Muutoin olisin joutunut ilmeisesti muiden myyjien taakse ja se olisi ollut ihan varma markkinakuolema.

Pop-up-telttani muiden avustuksella nousi nopeasti, sain koukut teltan kattoon kiinni helpolla, kun se oli vielä matalalla eikä tarvinut tuolin kanssa alkaa säätää (kipeänä muistona rintalastassa ja kädessä on vielä Saaristolaismarkkinoiden tuolin keikaus ja nopea hallitsematon alastulo). Myös myyjäkaveri pääsi suojaan teltan alle, koska heidän telttansa ei ollut vielä valmis.

Alkuun mietin, että mihin ihmeeseen saan uudet Kukkarokäsväskyt kauniisti esille, kun ei niitä voinut laittaa teltan reunaankaan roikkumaan vesisateen vuoksi ja jos ne ovat taas puolestaan pöytien edessä, estävät ne pöytien päällä olevien tuotteiden näkyvyyttä. Onneksi olin ostanut metalliketjun ja siihen pieniä S-koukkuja, joten sain laukut kauniisti esille teltan sisälle ja ai, että kyllä ne keräsivät katseita ja muutama löysi uuden kodinkin!
Sain kaiken valmiiksi ja aloin odotella ihmisiä. Aika kuollutta oli aina itkälle iltapäivään, kunnes sitten sade oli väistynyt ja kirkkaus valtasi Seikkisrockin.
Viimeisen parin tunnin aikana tein kauppaa lähes yhtä paljon kuin edellisenä vuotena yhteensä.

Aurinkokin lopulta saapui rokkaamaan! :D
Pakkasin romppeet autoon ja painelin ystävän luokse iltaa viettämään. Palkintona kotiin matkasi lahjakortti ripsienpidennyksiin! :D

Eilen aamulla sitten pomppasin ylös klo 8.01. Minulla piti olla herätyskello soimassa klo 8.00, mutta kun eräs nimeltämainitsematon Mirka oli jättänyt kännykän herätyskellosta sunnuntai-päivän täppäämättä, eihän se herättänyt. Ihmeellisen voimakkaan sisäisen kelloni avustuksella heräsin ja painelin välittömästi ompelemaan lisää tavaraa.

Jo loppuun käyneitä Kuusiston karvaturreja tuli tehtyä vinopino. Hyvä, että tuli - nimittäin niitä myytiin oikein urakalla! :D
Olen oppinut jo nyt 2,5 vuoden jälkeen, että ei ole mitään kiirettä. Mun pöytäni ei tarvitse olla 
110 % valmis juuri tapahtuman alkaessa, vaan sitä voi vielä hieman fiksailla, joten en pitänyt kiirettä, mutta kaupassa käydessäni evästä ostaessani meinasi pienärsytys iskeä, kun tajusin että kestää ja kestää JA KESTÄÄ!
Mutta toisaalta, kaikki me ollaan joskus hitaita ja pääsin turvallisesti eväiden kanssa jatkamaan matkaa.

Aurinkoinen sää oli saanut minut jo heti herättyäni hirvittävän hyvälle tuulelle ja tiesin, että päivästä tulisi menestys. Ei nyt mikään myyntiennätyspäivä, koska olin pitänyt että paras paikka myydä tuotteitani on ollut kauppakeskuksen toriaukiolla, mutta repäsimpä sitten eilen kaikkien aikojen päivämyyntiennätyksen (tähän ei lasketa joulua!). Minun piti lopettaa jo klo 16, mutta pääsin purkamaan myyntipaikkani vasta hieman ennen viittä. 

Ihana aurinko helli! Varjossa oli hieman vilu, joten lämmin huppari oli tarpeen, mutta auringossa nauttiessani olisi voinut ollut ihan täysin kesähepeneissä!
Tämän jälkeen pääsin vielä täysin katettuun pöytään tuoretta ihanaa ruokaa, jonka jälkeen vetäsin puolen tunnin unoset ja sen päälle vielä munkkiteet! Olisiko täydellisempää sunnuntaita voinut olla?

Uskoisin että tuoterepertuaarin laajentuminen (enemmän kuoseja ja kukkaroissa enemmän malleja) sekä oman myyntitavan kehittyminen on auttanut tuloksen teossa. Hurjaa huomata miten sitä voi kehittyä niin paljon huomaamatta. En malta millään odottaa Käsityöläismarkkinoiden antia, koska viime vuonna sijatsin teltan perällä ja myynnissä olevia tuotteita oli vähän! Nyt on oma teltta, tuotteita toistasataa ja tunnen tuotteeni yhä paremmin! :D Sitä ennen kuitenkin ollaan lauantaina Raisiossa ja juhannus ystävien seurassa. Eli täällä tehdään seuraavat 3 täpötäysillä töitä, jotta on jotain mitä myydä 26.-29.6.!

Sydämellinen kiitos kaikille Seikkisrockissa olleille ja hengessä mukana eläneille!
 ♥:llä Mirka

2 kommenttia:

  1. Mahtavaa! Voi taas todeta, että kyllä elämä kantaa... :) Toivon antoisia myyntireissuja jatkossakin! Elomessuillahan me sitten nähdään, eiks niin :)?

    VastaaPoista
  2. Kyllä elämä kantaa, vaikka välillä pelottaakin! Nyt odotellaan kovin Käsityöläismarkkinoita, jotka ovat kolmen viikon päästä! :)
    Ja Elomessuilla nähdään! ^_^

    VastaaPoista