torstai 15. toukokuuta 2014

"Sano sit ku riittää"

Olen touhukas ihminen, teen kaikennäköistä, aina välillä jotain järkevää ja välillä ei-niin-järkevää. Usein ei niit järkevät on hupsuja kokeiluja sisustuksessa, uusia (mahdottomia) käsityöideoita tai ihan vain hullunkurisia ajatuksia.

Teen työn touhussa asiat nopeasti ja tehokkaasti, en tuhlaile aikaani muihin, jos olen tietoinen että tämä asia pitää nyt tehdä. Tämä johtaakin usein siihen, että kuvitteellisella työpöydällä on kauhia pino töitä, joille en ole osannut ei.

Vuoden alusta aloitin projektin, nimittäin ei-sanan opettelimisen. Se eteni vaiheeseen, jolloin ilmoitin verkkopuodissani, etten enää vastaanota vaatteiden tekotöitä, koska
A. Hinnoittelin aina ne aivan liian alakanttiin,
B. En nauti vaatteiden teosta enää kuin itselleni tehtyinä
C. Niihin menee liikaa aikaa ja muut työt kasaantuu.
D. Vaatteiden teko sähköpostin, verkkopuodin tai Facebookin välityksellä ei ole maailman helpoimpia tehtäviä.
Joulun 2013 Dear Design
Kuva: 2nd Hand DSGN / Harri Skarén
Sain tässä keväällä kyselyn eräältä ihanalta vakiasiakkaalta, että tekisinkö hänen lapsilleen housupotkarit. Mietin ja mietin ja lopulta päädyin siihen, että pitäydyn päätöksessä, enkä tee vaatteita kuin itselleni. Suosittelin hänelle erästä toista käsityöyrittäjää, joka valmistaa lastenvaatteita. Olihan se harmi tuottaa pettymys, mutta toisaalta, jos en koskaan opi pitämään linjaani, voi kuka tahansa kävellä ylitseni koska tahansa.

Seuraava askel oppimisen tiellä siinä, ettei minun tarvitse tehdä kaikkea itse oli, kun keväinen Dear Design oli taas saapumassa Turun ytimeen, tuntui kuin olisin hautautunut kun yritin yhdistää Cosechan, koulunkäynnin sekä Dear Designin.
Kun kaikki nämä kasaantuivat päällekkäin, kävi mielessä jopa koko homman pistäminen roskakoriin!
Sain kuitenkin vihdoin porukassamme suuni auki ja suunsa kun sai auki, oli sillä hyvä menekki:
Dear Design yhdistyksessä on avoinna kaksi UUTTA paikkaa! Me neljä "vanhaa" konkaria haluamme helpottaa omaa työtaakkamme jakamalla työtehtäviä uusien ihanien tyyppien kanssa ja täten yhdistyksen listoilla on kahdella kädentaitajalle avoin vapaaehtoistyöpaikka. :D

Se minkä takia nimike on vapaaehtoistyöpaikka, on se että työ on todellakin vapaaehtoista talkootyötä, emmekä saa siitä palkkaa. Työn tarkoitusena on tarjota erilaisille kädentaitoalalla työskenteville kohtuuhintainen paikka siellä missä ihmiset pyörivät. Ei siis mitään suuria kuluja ja pelolla odotellen, että löytääkö ihmiset nyt tänäkin vuonna tiensä kaukana keskustoista sijaitseviin messukeskuksiin, vaan ihan iisipiisikeikkinä ihmiset voivat helposti tulla keskustaan, emmekä ole mihinkään vuoden aikaan säiden armoilla ulkona.
Palkkiona yhdistyksen toimintaan osallistuva myyntipaikan Dear Designissa. :)

Tässä vielä erillinen hakuilmoitus:

Haemme lisävoimaa Dear Designin järjestäjäjoukkoon!

Meitä on neljä nuorta naista, jotka järjestävät Turussa Dear Design -tapahtuman pienille kädentaitajille eri kädentaitojen aloilta.
Dear Design -myyntitapahtumaa järjestetään 2 - 3 kertaa vuodessa, pääsääntöisesti yksi keväällä, yksi syksyllä ja yksi jouluna.
Tähän mennessä kaikki tapahtumat ovat järjestetty kauppakeskus Hansassa, Turun ytimessä.

Nyt haemme joukkoomme KAHTA valoisaa ideaihmistä, jotka pystyisivät osallistumaan tapahtuman järjestämiseen, ideoimiseen ja markkinointiin.
Vaatimuksina ovat sosiaalisen median käyttötaito ja värikäs persoona!
Kokoustamme tapahtumien ollessa lähettyvillä noin 2 - 4 kertaa ja kokoukset ovat pääsääntöisesti Turun keskustassa, joten haettavalta henkilöltä pääsy helposti Turun keskustaan olisi suotavaa.

Toimitamme on talkootyötä, työmme palkkiona on myyntipaikka Dear Designissa.

Lisätiedot, kyselyt ja hakemukset sähköpostitse deardesign@live.fi 15.6.2014 mennessä.

Terveisin
Dear Design -yhdistys
Mirka Teerikangas
Puheenjohtaja

Tuu mukaan messiin. Mulle ainakin tämä pari vuotta, jonka olen DD-porukassa saanut viettää, ollut ihan äärettömän mahtavaa aikaa, vaikkakin pj:nä työt sattui kasaantumaan, mutta kuudelle hengelle kun työtehtävät jaetaan tasaisesti, ei ongelmaa tule olemaan, mutta saadaan aikaiseksi vielä parempi tapahtuma meille pienille yrittäväisille!

 ♥:llä Mirka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti