torstai 29. toukokuuta 2014

Pyörät pyörimään!

Tänään aamupäivällä muistin, että oli erään turkulaisen keskustassa olevan liikkeen loppuunmyyntikirppari. Ennen sitä päätin ottaa laskut eteeni ja laskea suurinpiirtein miten toukokuu on mennyt. Yllättäen se on ollut hieman hiljaisempi kuin huhtikuu, mutta toisaalta huhtikuussa oli kaksi tapahtumaa ja sitten taas 3.5. ollut Dear Design meni vielä osuuskunnan piikkiin, eli periaatteessa Cosechan (hiljainen) liikevaihto on ollut vasta kolmen viikon ajalta, eikä vielä ihan kokonaista kuukautta. Viime lauantaina järjestetty Toukotori osoittautui asiakasmääriltä fiaskoksi, sain kuitenkin edes ihan sopivasti myytyä, mutta normaalia hiljaisempaa oli, joka oli kyllä iso harmi, koska luotin että tämä toisi rahaa, jotta pärjäisin lähes kokonaan tapahtumattoman kesäkuun alun. No sitten pitää vaan toivoa, että ihmiset löytäisivät kesälomistaan ja työkiireistään huolimatta verkkopuotiin ostoksille.. :D

Rehellisesti sanottuna olen muutamina öinä herännyt miettimään, että oliko tämä nyt liian iso askel ja tulenko pärjäämään. Kun yritin kääntää kylkeä ja laittaa silmät kiinni, myyntiluvut heijastuivat silmiini. Kuitenkin olen onnistunut tuudittautumaan sillä, että olen pystynyt vakuuttamaan itseni siitä, että pystyn mihin vain ja tulen aina pärjäämään. Olenhan tähänkin mennessä selvinnyt hengissä, tällä hetkellä olen vielä kaikenlisäksi hyvin tasapainoisessa tilanteessa.

Tarkoituksenani oli kirjoittaa kuinka onni syntyy pienistä asioista.
Tänään kun minulta kysyttiin ostaessani liikkeen loppuunmyyntikirpparilta, että onko minulla yritystä, pystyin kirkkain silmin sanomaan, että kyllä on. Minä olen yrittäjä. Se on ollut ehkä se vaikein sisäistettävä asia. :D
Enää ei tarvitse mitään hoitaa osuuskunnan kautta, eikä lähetellä sinne lippulappusia, rahat kulkevat verottajalle ja muille laskunsa lähettäjille minun kautta. Yksi palkka on vielä saamatta osuuskunnasta ja se on laskutus Toukotorista. Sekin meinasi myyjien osalta mennä katastroofiksi, mutta pelastuin. Ja opin. Se oli iso oppitunti, mutta toisella kertaa siitä.


Joten asiaan, sekametelisoppakirjoitus etenee nyt siihen, kuinka onni syntyy meikäläisellä pienistä asioista.
Toki haaveilen isoistakin asioista, kuten omasta talosta, pihasta, lapsista, unelmieni kauppa-autosta, mutta tällä hetkellä tiedän että minulla on vain rajalliset mahdollisuudet toteuttaa näitä edellä olevia asioita. Enkä halua olla ihminen, joka on onnellinen "kun", vaan olen oppinut, että ne arjen pienet asiat ovat maailman parhaita.
Esimerkiksi se, että ompelen ja saan tuotteen valmiiksi, olen siihen tyytyväinen, on tärkeä asia. Saati sitten jos saan sen lähetettyä asiakkaalle tai se tullaan ostamaan liikkuvasta puodista. Olen myös hirmuisen onnellinen, kun väsyneenä pääsen rojahtamaan omaan sänkyyn, vetämään pään tyynyyn ja heitän untuvatäkin päälleni. Uni tulee hetkessä, kun on ihan poikki.

Tänään onneni lähde oli satulatyötuoli. Ostin sen tosiaan tuolta jo aikasemmin mainitulta loppuunmyyntikirppikseltä. Se on ollut parturi-kampaamossa ja se oli hyvin, hyvin siisti. Oli siinä se, että renkaat eivät oikein tahtoneet ottaa liikkuakseen, mutta tiesin ettei se ollut ongelma, äkkiäkös ne puhdistaisi (tai sitten ei...).

Puhdistushommissa... :D
Olin jo aikaisemmin harkinnut, että ostaisin rimpulan satulatyötuolin Anttilasta tai Sotkasta, mutta onneksi en ostanut!
Sain tämän upean kunnollisen yksilön neljälläkympillä ja heti kotiinpäästyäni ompelin avainkaulanauhan sen kanssa.
Kahta en vaihtaisi: Toinen on satulatyötuoli.

Vanhasta työtuolista lähti renkaat uuteen yksilöön. Eli siis aina pystyy jotain kierrättämään... ;)
Kotona oli onneksi entisen hajonneen työtuolin rippeet vielä ja apulaiseni irrotti siitä pyörät satulatuolin alle ja nyt pääsen viillettämään (välimatkaa noin 1 m :D) ompelukoneen ja silityslaudan välillä (etenkin kun välill tuo laiskuus iskee)!

Onni on siis satulatyötuoli!


 ♥:llä Mirka

4 kommenttia:

 1. Muistankin, että haaveilit satulatuolista jo aiemmin :). Hienoa, että löysit hyvän ja vielä edullisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin ne haaveet toteutuu! :) Löysin todella edullisesti, kun tuo hinta sisälsi vielä alvin! :)
   Näin ne haaveet toteutuu! :D

   Poista
 2. Olen aina välillä piipahtanut blogissasi ja seurannut yrityksesi edesottamuksia milloin missäkin netin syövereissä. Olen erittäin laiska kommentoimaan kenenkään juttuihin, mutta nyt otin itseäni niskasta kiinni ja päätin ihan näin sadepäivän kunniaksi ihastella "ääneen" luomuksiasi ja toivottaa onnea käsityöyrittäjän kenties välillä kivisellekin polulle! Innostusta sinulla tuntuu riittävän ja siitä voisit ripauksen antaa tännekin suuntaan =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla ja ihanaa, että jätit kommentin! :)
   Kiitos onnentoivotuksista, sitä täällä tarvitaan, ei ole maailman helpoin tie, mutta tähän astisista aiankin paras. :)
   Ja yritän lähettää kovasti innostusta myös sinne, kävin sivuillasi ja näytti ihan mahdottoman ihanalta!

   Poista