maanantai 12. toukokuuta 2014

Mikä on muuttunut?

Puhuin tänään 86-vuotiaan mummini kanssa puhelimessa. Kerroin hänelle kuinka päivät tuntuu menevän sellaista vauhtia, että aamulla kun nousen ylös, seuraavassa hetkessä onpi jo ilta! :D
Tällaiselta  se siis tuntuu, kiireinen elämä, kun ei kerkeä tehdä yhtään mitään.

Mutta toisaalta, olen tänäänkin saanut valmiiksi vaikka ja mitä:
Aamusella imuroin, iltapäivän istuin ja ompelin kehyksiä uutuskuoseihin, kuvasin ne ja illasta muokkasin kuvat koneella ja lisäsin ne valmiiksi verkkopuotiin.


Muutoin teen sitä mitä teinkin osuuskunnan aikaan.
Ihan normaalia työtä. Eli oikeastaan mikään ei ole muuttunut, mutta virallinen status yhteiskunnassa on yrittäjä.
Sitä olenkin mietiskellyt, että miten esittelen itseni "hissipuheessa". Olenko yrittäjä, käsityöyrittäjä, kädentaitaja, käsityöläinen, heppu jolla on yritys vai mikä?
(Hissipuheeksi nimitetään sitä hetkeä, kun uudelle ihmiselle esitellään itsmme ja kerrotaan mitä teemme).
En oikein tiedä, mutta se varmasti muotoutuu ajan kanssa, kunhan vain esittäytyisin uusille ihmisille.

Heräsin yöllä neljän aikaan kauheeseen tunteeseen, ilmeisesti olin sitä yön aikana alitajunnassa kehitellyt. Entä jos tämä ei onnistukaan? Entä jos en saakaan kuussa niin paljon myyntiä, että pärjäisin kaikkien laskujen ja maksujen kanssa? Pelkästään on Yel-vakuutus on tuhansia euroja vuodessa, puhumattakaan veroista ja muista vakuutuksista.
Jotenkin sain kuitenkin itseni tyynnytettyä uneen tajuamalla, että kaikki järjestyy, kunhan vain uskallan luottaa siihen että kaikki järjestyy.


Eli kuitenkin asiat ovat muuttuneet: Enää minulla ei ole samanlaista turvaverkkoa, kuin osuuskunnan kautta työskennellessäni. Jos ei ollut myyntiä tarpeeksi, olisi minulla ollut mahdollisuus saada työttömyyspäivärahaa ja asumistukea. Nyt en saa kumpaakaan jos kana pissii väärästä luukusta.
Mutta näen kuitenkin tässsä jotain ihan mahtaviakin asioita:
Minulla on vapaus. En ole kahlittu mihinkään, minun ei tarvitse odottaa tai kerryttää myyntejä yhteen, jotta saan palkan ulos, voin tehdä hankinnat suoraan omalle toiminimelle, pääsen tukkuihin ja pääsen liittymään myös alani ryhmään, josta olen toistaiseksi ollut ulkona.

Toki vapaus tuo vastuuta, mutta ei se mun päätä pelota. Sitä on pahemmistakin paikoista selvitty, elämä potkinut päähän, mutta nykyään olen oppinut luottamaan niin itseeni kuin maailmaan, että kaikki järjestyy tavalla tai toisella, aina. Pitää vaan luottaa ja pitää järki kasassa.

Mutta ei kahta ilman kolmatta!
Nimittäin oman toiminimen kautta sain myös PANKKIPAINIKKEET verkkopuodin puolelle. Voitte vain uskoa, kuinka ihanaa kun ei tarvitse enää säätää pankkitilien kanssa ja kytätä monta kertaa päivässä onko maksut tullut vai, kun ne tulee suoraan tilauksen tullessa! Pankkipainikkeiden lisäksi lisäsin myös lasku- ja osamaksuvaihtoehdot maksutapojen valikoimaan. Ennakkomaksun tilisiirtona poistin, koska koin sen helpommaksi että on pankkipainikkeet ja laskutusvaihtoehdot, eikä mulle tule ajanhukkaa siitä että kyttäilen joko ne rahat ovat ilmestyneet.


Eli nyt voinen ihan virallisesti luvata, että tilaukset jotka on tulleet arkisin 17.30 mennessä, kerkeävät saman päivän kuljetuksiin! Päätin siitä vielä, etten aja tuota muutaman kilsan matkaa autolla, sään salliessa fillaroin tuon matkan. Liikunta tekee ihmeitä, kun päivän on kyyristellyt ompelukoneen ääressä!

 ♥:llä Mirka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti