tiistai 13. toukokuuta 2014

Ei-niin-kivoja-juttuja

Mä mietin ja yritin käännellä, että miten mä kirjotan tän.
Tää on vaikea juttu itsellenikin kirjoittaa, mutta en halua sitä tehdä. Mutta pakko se on.
Kyse on kuitenkin omasta elämästäni.

Nimittäin hintojen korotus. Joudun valitettavasti joidenkin tuotteiden hintaa korottamaan, koska nykyinen hintarakenne on joissain tuotteissa liian pieni.
Olen mielestäni ollut aina tarkka hintojen suhteen, laskenut ne yksitellen, mutta olen huomannut yhden suuren ongelman: Kate tahtoo jäädä liian pieneksi.

Kate on kuitenkin se jolla minä elän. Tuotteen hintaan on toki laskettu työnosuus, mutta ei sillä kateta kaikkia syntyneitä kuluja. Ja kuten eilen kirjoitin, lisäsin pankkipainikkeet minun ja asiakkaiden hermojen säästämiseksi, mutta totuus on se että voitan aikaa niissä, mutta häviän rahaa. Ja kyse saattaa olla yhden ostoksen kohdalla n. 70 sentistä yli euroon.

Tämäkin kieltämättä pakottaa katsomaan katteita uudelleen.
Eilen nostin jo kukkarolaukkujen hinnan 49 euroon, tänään edessä olisi kännykkäpussien ja kukkaroiden hinnannosto. Tuplakukkaroiden, Minituhtien ja avainkaulanauhojen hinta on ok, eikä niissä ole hinnankorotuspainetta.

Toisaalta, en halua pyytää hintojani anteeksi (työstä on saatava kunnollinen elanto), mutta ymmärrän ettei tämä kenestäkään kivaltakaan tunnu. Mutta kun tämä eläminen täällä Suomessa ei ole minullekaan edullista. Maksan kaiken sen saman mitä työntekijä maksaa palkastaan, niin yritykseni tuloilla. Jotta minulle jää kunnollinen palkka työstäni, katetta tulee olla tuotteissa. Kun tuotteen hinnasta on kuorittu kermat pois, jää itselleni (josta maksetaan sitten vielä ansiotulovero!) suurinpiirtein puolet.

Halusin kuitenkin tuoda tämän teille ilmi, ettette vaan sitten napsuttele itteänne verkkopuodin puolelle ja saa sydäriä, että herrajesta hinnat on nousseet! Ei ole kivaa nostaa hintoja, mutta jos se tehdään, on se tehtävä rehdisti ja sen takia halusin tämän kirjoituksen tehdä.

Verkkopuoti odottaa kuitenkin teitä osoitteessa www.cosecha.fi ja sinne tulee myyntiin illalla klo 21 nämä ihanat kukkarolaukkujen kuosit!
(Nämä ovat siis tutun kukkarolaukun uusia kuoseja, uusi kukkarolaukku lanseerataan näillä näkymin ensi viikolla)


6 kommenttia:

 1. Tuo on niin totta, mutta ymmärrän täysin että vaikea päätös. Suomessahan ei käsityöllä elä, mutta jos edes yrittää elää, niin silloin tuotteiden hinnat oltava kohdallaan, töitä on paiskittava joka päivä ja revettävä joka tilaisuuteen missä on mahdollista myydä. Silti tuntuu, että laitetaanko lappu luukulle. Hyvä ja oikea päätös Mirka!

  VastaaPoista
 2. Kyllä käsityöllä elää Suomessa, mutta mikään helppo tie se ei ole. Ongelmani on nimenomaan alusta alkaen se, etten ole osannut kohdistaa tuotteen katetta oikein, vaan se on ollu aina epämääräinen. Itseasiassa oma laskelmani kukkarolaukusta sai minut miettimään katetta ja myös uuden laukun kehittäminen ja sen hinnan laskeminen anto mulle sen selkeyden, että kate pitää olla kohillaan, enkä voi tehdä myydä omaa työtäni alihintaan.

  Kiitos Aila ja tsemppiä sinne! :)

  VastaaPoista
 3. Olen samaa mieltä Ailan kanssa! Kyllä työn pitää olla kannattavaa.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Päivi! Selkeästi tein ihan oikean ratkaisun sillä, että otin tämän asian esille, enkä vain mennyt omin päin korottamaan hintoja. Olisin ollut varmasti kauhean syyllisyysolon kanssa palloilemassa ja miettisin, pitäisikö sitten ne hinnat laskea takaisin.

  Kiitos!

  VastaaPoista
 5. Postaukseen liittymätön kommentti: tykkään sun blogista tosi paljon, ja viikoittain (jokus jopa päivittäin) tulee vierailtua täällä! Nyt olen lukenut blogisi melkein alusta saakka, ja täytyy sanoa, että jatkossakin tulen vierailemaan usein! :)

  VastaaPoista
 6. Oi Anonyymi, minkä kommentin laitoit! Kiitos! Ihana aloittaa tällaisella päivä <3
  Tervetuloa uudelleen!! :)
  Nämä on juuri niitä kommentteja, jotka pistävät kirjoittamaan aina vain lisää! :)

  VastaaPoista