maanantai 14. huhtikuuta 2014

Aurinkoa, lämpöä ja kulttuuria ♥

Kävin ensimmäisen kerran vuosia sitten Espanjassa. Rakastuin tyystin: Kieleen, elämään, kulttuuriin, rakennustyyliin, ihmisiin.
Sen jälkeen olen käynyt siellä epäsäännöllisen säännöllisesti ja nyt vietimme ikimuistoiset 1,5 viikkoa siellä.

Olin täysin lomalla, en miettinytkään työasioita, siirsin ei-kiireellisten sähköpostien vastaamisen loman päättymispäivään ja otin sen rentoumisen kannalta. Kiertelin, kävelin, nuuskin, tein ostoksia ja nautin.

En tiedä mikä tuossa maassa vetää minua, mutta joka kerta lähteminen on yhä tuskaisampaa. Haaveissani olisikin, että saisin tehdä tätä työtä, mutta työhuone ei sijatsisikaan Turussa, vaan esimerkiksi Benalmádenan pikkuisessa kylässä.
(Työt kuitenkin valmistuisivat suomalaisin käsin, koska minun käsieni kautta nuo putkahtaakin ulos.)

Ehkä jonain päivänä, kun verkkopuoti tuottaa tarpeeksi, maleksin talvet siellä ja kesät Suomen markkinoita kierrellen, koska en kuitenkaan voisi millään luopua myynnistä ja oma espanjankieleni nyt on vielä hieman ruosteessa, vaikkakin pienissä asioissa tulen toimeen mainiosti. Onneksi matkallani oli mukana oma henkilökohtainen espanjan kielen tulkki. ;)

Paluu Suomeen ei ollutkaan mikään maailman lämpimin. Lähtiessämme maaliskuun lopussa kevät oli jo pitkällä ja helposti oli 10 astetta lämmintä, auringossakin saattoi olla jo 15 ja kun puoli seitsemältä torstaiaamuna kävelimme Suomen maan kamaralle, pakkasta oli 2 astetta!! Se oli huima pudotus siihen, kun edellisenä iltana oli vielä ollut 20 astetta lämmintä, vaikka aurinko oli laskenut. :D

Perjantaista sunnuntaille hytistiin muutaman asteen lämmössä, mutta siitä lisää myöhemmin... Nyt odottelen, että toinen projekti tietokoneella saadaan loppumaan ja pääsen hieman rakentelemaan kaupunkeja!


Kyllä se on 110 % varmaa, että tavalla tai toisella mä vielä monesti tuonne palaan, joko lomailemaan tai kokeilemaan asumista, mutta takaisin menen! ;)

Ja muuten... vanha tuttu ihanuus tekee paluun toukokuussa!

4 kommenttia:

 1. Benalmadena on miellyttävä paikka, olen asunut siellä useasti. Tuolla alueella yleensäkkin pääsee lomantunnelmaan talvella kun ei ole niin paljon turisteja. Lomasi muistot onneksi kantavat pitkään!

  VastaaPoista
 2. Juu, talvella ja keväällä tuo paikka on ihan erilainen, kun ei ole niin paljon turisteja. Muutenkin pidän Benalmádenasta kaikista eniten, kun Torremolinos, Fuengirola, Marbella ja Calahonda on täynnä turisteja, niin tuolla saa nyt vähän enempi sitä paikallista tunnelmaa. :)

  Onneksi kantavat, niihin on aina ihana palata <3

  VastaaPoista
 3. Kivoja lomakuvia :)! Kyllä se on kiva päästä välillä pois täältä kotisuomesta muihin (lämpimämpiin) maisemiin... :))))
  Itse kävin viime syksynä Sveitsissä ystävän luona ja ekan kerran elämässäni ihan yksin...jännitti, mutta seur. kerran on jo helpompaa.
  - Päivi -

  VastaaPoista
 4. Oi, uskon että jännitti! Ja maisemanvaihto tekee hyvää, aina silloin tällöin! :D

  VastaaPoista