torstai 6. maaliskuuta 2014

Sosiaalisen mualiman kaiken karvaiset hullutukset!

Kun aloin rakentamaan Cosechaa kohta pian kolmisen vuotta sitten, olin ihan ulalla oikeastaan kaikesta verkkokauppoihin, sosiaaliseen mediaan ja muuhun sen kaltaisiin hullutuksiin. Aikani opiskeltuani etenkin verkkokauppa-alan markkinointia ja istuttuani kymmeniä tunteja tietokoneen ääressä, minut valtasi yllättävän iso turhautuminen vuoden vaihteessa.

Olin jo pitkin syksyä huomannut kuinka Facebook vähensi koko ajan julkaisujen näkyvyyttä tykkääjien uutissyötteestä ja vielä parhaiten viime syksynä tavoitit pelkällä tekstipäivityksellä hurjan paljon tykkääjiä. Linkkejä oli ihan turha laittaa, ne eivät näkyneet oikeastaan kenellekään. Vuodenvaihteessa naamakirja ihan julisti, että jatkossa tulevat näkymään vain parhaat päivitykset. Ymmärrän kyllä, että he halusivat parantaa näkyvyyksiä niiden julkaisujen kohdalla, jotka oikeasti saivat ihmisiä liikkeelle.


Mutta jotain meni vikaa, nimittäin yrittäjien leirissä kiehui ja moni yrittäjä eri palstoilla kertoi kuinka ketuttavaa oli nähdä kymmenien Facebook-työtuntien menevän hukkaan, koska omistajat halusivat että tavoitat parhaiten tykkääjät maksalla kylmää käteistä (vaikkakin tässä tapauksessa mainokset maksetaan joko PayPalilla taikka luottokortilla).

Ymmärsin monen turhautumisen Facebookin suhteen ja ymmärsin myös kuinka monen leirissä kuhisi niin paljon, että se ajoi myös muihin verkostoitumispalveluihin kuten Instagram ja Pinterest.

Itsekin menin liittymään joskus viime vuoden Cosechan nimissä Instagramiin ja vasta viime aikoina olen huomannut sen hienouden ja helppouden. Kuinka kivaa onkaan jakaa päivän kohokohdat aamun ensimmäisestä viisaudesta illlan viimeisiin karvaisiin hetkiin. Sieltä olen löytänyt myös uusia tuttavuuksia ja mikä parasta - saan heidän kuvansa suoraan uutissyötteeseeni ilman, että he joutuvat maksamaan siitä! :D Ihme, ettei naamakirjan omistajat ole vielä keksineet rahastaa niillä, jotka haluaisivat nähdä tykkäämiensä sivujen päivitykset, siis niin että tykkääjiltä kaavittaisiin rahat.


Instagramin "huono" puoli on siinä, että sinne ei pääse kuin omistamalla tabletin tai älypuhelimen, mutta mikään ei olekaan helpompaa kuin napata kännykällä kuva ja muutamassa sekunnissa sitä voi kuka tahansa pällistellä, missä tahansa. :)

No mutta minulla riittää vielä paljon tutkittavaa. En ole suoraan sanottuna oikein päässyt sisään Twitterin maailmaan, vaikka tuo onkin hyvin iso ja kova sana maailmalla. Minulla on sinne niin Cosechan tunnukset kuin myös omat henkilökohtaiset, mutta jotenkin en ole vain saanut tuosta punaisesta langasta kiinni.

Pinteristin tili kuitenkin minulta löytyy, mutta jotenkin olen kokenut hitaaksi ja hankalaksi satojen kuvien lisäämisen, vaikka sekin aika varmasti tuottaisi tulosta, jos jaksaisin innostua pinnailemaan. Jotenkin kuitenkin loppujen lopuksi, tälläkin hetkellä oma aikani on niin kortilla, etten kertakaikkiaan vain jaksa enkä kykene mietiskelemään kaiken maailman pinnaamisen saloja.

Näiden lisäksi on vielä kaikenmaailman kookleplussat, linkedinnit ja mitkä vielä!
Jotenkin on tuttua ja turvallista pysyä siellä naamakirjassa, mutta toisaalta - en enää tavoita sieltä Cosechan kavereita samalla tavalla kuin ennen, niin olisiko aika miettiä muita markkinoita? :)
Etsyhän ei muuten ole sinänsä sosiaalinen media, vaan enemmänkin kauppapaikka ja heti kun saan kielenkäännökset, niin kyllä Cosechalla aukeaa pikkuinen Etsy-putiikkikin!

Löydät Cosechan yhä naamakirjasta, kännykuvien ihmeellisestä Instagramista, Twitteristä sekä pinnaamisen maailmasta!

Missä kaikkialla sä oot mukana vai oletko some-kapinoitsija? 

2 kommenttia:

 1. Mä olen vain Facebookissa. Twitteriä kokeilin, mut ei se ole mun juttu. Instagramiin mulla ei ole mitään asiaa, koska en omista älypuhelinta, enkä tablettia. :)
  Taidan olla pihalla kuin lumiukko ja pudonnut kehityksen kelkasta aikoja sitten :D..

  - Päivi -

  VastaaPoista
 2. Joo, näinhän se vähän tuntuu menevän ettei tuo Twitter ole Suomessa oikein päässyt läpi ja tosiaan Instagram tarvitsee sen älypuhelimen. :D
  Mutta toisaalta, eipä se haittaa että pysyykö "kehityksessä" (some-muodissa) mukana vaiko ei, eiköhän pääasia ole se että olet tyytyväinen valintaasi :D

  VastaaPoista