tiistai 22. lokakuuta 2013

Tuhdissa on!

Viime ksänä minulla oli kaksi erilaista mallia kukkaroa, no okei, jos tarkkoja ollaan niin neljä, mutta kaksi erilaista samankokoisesta kehyksestä tehtynä. Luisa-kukkarojen kohdalla kuitenkin päädyin siihen, etten halua niitä pitää enää valikoimassa ja ne myinkin 10 euron poistohintaan. Lähes kaikki Luisa-kukkarot hävisivät kahdessa tapahtumassa. Yksi taisi jäädä Outletiin laitettavaksi ja sekin hävisi sieltä aika yksikön.

Mutta syksyn tullen taas aloin kaipaamaan jotain muutakin mallia. Olen nimittäin maailman huonoin tekemään mitään sarjatyönä, mutta pakko se on jos aikoo elantoaan tästä saada. :D

Pullero -kukkaro vm. talvi-kevät 2013
Joten ajatukset juoksivat erilaisista kukkaroista. Oli rusettikukkaroa, oli sitä sun tätä erilaista, mutta mieltäni vaivasi yhä viime talvinen Pullero -kukkaro. Sen työvaiheet olivat kuitenkin jo ompeluvaiheessa sen verran aikaa vieviä, etten halunnut sitä enää uudelleen valikoimaan, mutta Pulleron muotoilu jäi kummittelemaan mieleeni. Valikoimassa minulla oli jo yksi melko syvä kukkaro, johon mahtuu vaikka puhelin, kamera tai on sitä ostettu ihan silmälasikoteloksikin. :)


Pullero -kukkaro vm. talvi-kevät 2013
Tällä kertaa siis halusin tehdä hieman pienemmän kukkaron. Tämä olisi nimenomaan korttikukkaro, kolikkokukkaro tai käteisvarakukkaro. Mahdollisesti ehkä pienelle puhelimelle koti, mutta pääasiallisesti ihan myyntiin tulisi rahakukkarona.

Ensimmäisenä valmistui koekappale, Tuiki tuiki tähtönen -kankaasta. Näytin sen kylässä olleelle kaverilleni, jonka kannustus antoi minulle mahdollisuuden leikata noita kukkaroita useampia.


Olin harkitsemassa jo nimikilpailua, koska en keksinyt millään uudelle kukkarolle nimeä. Kotona ehdoteltiin pläskiä, nimetöntä, tähtitaivasta (kun näytin tuon tähtikuvioisen...) ja kaikkea muuta. Mieleeni tuli Tyllerö, jonka googlettamalla selvisi että se nimi oli yhdessä Dreamworksin animaatiossa, kunnes kääntelin nimeä Tyllerö suussani ja jostain pompsahti TUHTI! Täytyy todeta, että tämä nimi taas oli puolestaan edellä mainitun animaatioyhtiön kilpailijan elokuvan "pahis", mutta Cosechan Tuhti on ihana, pullea kukkaro, joka sopii hyvin arkipäiväiseen käyttöön!

Sain kaikki kukkarot lauantaina valmiiksi, oli tuossa pinossa aikamoinen ompelu! En muistanutkaan kuinka sormet alkavat oikeasti pragaamaan jo kymmennen kukkaron jälkeen ja muutenkin alkaa tehdä mieli tehdä kaikkea muutakin kuin ommella. Yhden tuollaisen kehyksen kiinniompeluun menee reippaudesta riippuen 30 - 40 minuuttia ja tuohon vielä päällle kankaan leikkaus sekä kankaiden ompelu kukkaroksi koneella.
Onneksi tein sarjatyönä nuo kaikki kaverukset jo niin pitkälle, ettei tarvinut kuin kituutella käsinompelemalla! :D Mutta en silti vaihtaisi noita puristettaviin!!

Kun vihdoin pääsin lauantai-iltapäivällä kuvaamaan, meni kuvauksissa varmaan sellainen 20 - 30 minuuttia, niin sisävaatteissa, vaikka olinkin lasitetulla parvkkeella, olin aivan jäässä kun tulin sisään! :D 


Tuhdit kuvatuksi ja kuvat muokattua sunnuntai-iltana ja täten, ne ovat verkkopuodissa ostettavissa Kukkarot -osiosta(KLIK!)
Enää kaksi päivää Silakkamarkkinoihin!
Hieman jännitttää, koska olen ensimmäistä kertaa YKSIN telttapaikalla, eli en jaa siis sitä kenenkään kanssa enkä oikein tiedä miten apulaiseni on paikalla, että pääseekö sitä vessaan tai hakemaan ruokaa kovin helposti. Mutta siitä lisää myöhemmin, nyt täytyy mennä kaivelemaan toppavaatteet esiin ja tehdä PIPO!

♥ Mirka 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti