lauantai 28. syyskuuta 2013

Hieman erilaiset kotikutsut

Itse olen ollut kaksilla kotikutsuilla elämäni aikana.
Vieraana sekä myyjänä.

Vieraana ollessa minulle yritettiin kaupata ympäri maailman tunnettuja taloustuotteita aina hiustenhoitoaineista keittiön puhdistussaippuoihin ja kattiloihin.
En tykännyt silloin ideasta, koska kyse oli kuitenkin juurikin verkostomarkkinoinnista, vaikka emäntäperhe kivenkovaan väittivätkin ettei verkostomarkkinoinnilla ole mitään tekemistä, tämähän on suoramarkkinointia.
Minua kuitenkin painostettiin niin siellä kotikutsuilla kuin sen jälkeenkin jatkuvasti liittymään heidän alleen jälleen yhdeksi myyjäksi ja minun olisi pitänyt värvätä kymmeniä lisää. Ja tietysti olisi pitänyt ostaa se yli satasen aloituspakkaus.

Kun aloitin Cosechan, en yhtään osannut kuvitella millaisiin mittakaavoihin se kasvaisi. Väitin kiven kovaan pitkään, etten halunnut siitä itselleni työtä. No vaatteiden suunnittelusta ja ompeluksista tuskin olisinkaan saanut kokopäivätyötä, kunnes vaihdoin päätuotteeni laukkuihin ja asusteisiin.
Nyt en enää voisi kuvitellakaan tilannetta, että joutuisin palaamaan tavalliseen palkkatyöhön, vaan haluan tehdä tätä. Juuri tätä mitä rakastankin ja onnekseni saankin sitä tehdä.

Minulle tuli mieleen viime keväänä, että mitäpä jos järjestäisin Kotikutsuja.
Kotikutsuja, joissa ei ole painostavaa meininkiä, että pakko liittyä tai ostaa, vaan voisi nauttia ihan oikeasti kivoista tuotteista, joiden hinnat eivät ole pilvissä, eikä niitä ole myöskään valmistettu Kiinassa lapsityövoimalla, vaan ihan Suomessa aikuisen ihmisen käsin.
Täten tulinkin luoneeksi itselleni konseptin, jossa minun, tuotteiden valmistajan, on mahdollista myydä tuotteitani ihmisille, jotka ovat niistä kiinnostuneita.

Viime keväänä ensimmäisen kerran järjestin Kotikutsut. Keväällä sairauden takia, en koskaan kirjoittanut niistä. Ne menivät hyvin, pieniä pikkuvirheitä lukuunottamatta, mutta ehkä ne annettaneen anteeksi ensikertalaiselle. :D

Kuva on Cosechan ensimmäisiltä Kotikutsuilta, keväältä 2013
Nyt mietinkin syksyn alkaessa ja Cosechan saavuttaessa kokopäivätyöni statuksen, että olisi aika alkaa markkinoida Kotikutsuja hieman enemmän. Ja sen takia mieleen tulikin, että tässä on oiva keino tarjota ihmisille jotain erilaista:
Ei ylihinnoteltuja kosmetiikkapurkkeja, ei niitä joka toisen kodista löytyä muovikeppoja, ei ostopakkoa, ei missään Aasiassa valmistettuja tuotteita, vaan ihan suomalaista käsityötä suoraan valmistajalta.
Mahtavaa, eikös?

Kotikutsuja voidaan järjestää Turussa ja Turusta 80 kilometrin säteellä ja pääkaupunkiseudulla, sekä sopivasti Turku - Helsinki -välillä.
Emäntänä tai isäntänä saat kiinteän 20 euron lahjakortin SEKÄ vieraiden ostosten euromäärän perusteella nousevan lahjakortin kiinteän lahjakortin päälle.
Kotikutsuilla vieraat saavat ihan rauhassa tutustua tuotteisiin, olen itse siellä niistä ja niiden valmistusprosessista kertomassa ja tavattavissa kutsujen ajan. Kotikutsuilla voi tehdä tilauksen myös erikseen mittatilaustöistä, jotka toimitetaan sitten suoraan vieraalle kotiin postitse.

Ei siis mitään kiinakippoja, vaan aitoa suomalaista työtä!

Otan Kotikutsu-ilta- ja viikonloppuvarauksia vastaan keskiviikosta sunnuntaille, tiistait ovat pyhitetty itselleni, jotta voisin oppia espanjan kielen. ;)

Kotikutsut saa tilattua kätevästi vaikkapa sähköpostilla info@cosecha.fi tai yhteydenottolomakkeen kautta Cosechan sivuilta. Voit lukea lisää Cosechan Kotikutsuista täältä(klik!).

...Ja näin loppuhuomautuksena Cosechan kutsuilla ei tarvitse pelätä tuputtamista saatikka että joutuisit kutsujen jälkeen vastaamaan miljoona kertaa, että "ei, en halua myyjäksi". ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti