torstai 9. toukokuuta 2013

Nääs, nii!

HappyGoLuckien äitihahmo pyysi minut mukaan Tampereelle, kansainväliseen koiranäyttelyyn ja siellä oli myös koiraharrastemessut.
Tarkoituksenani oli tehdä nimenomaan tätä varten erilaisia koirakukkaroita ja pussukoita, mutta kankaita löytyi todella huonosti ja jos löytyi, niin ne olivat aika pliisuja ja toimitusaika pahimmillaan kolmisen viikkoa nettikaupasta. Lopulta ajattelin, että jos osaisin piirtää erilaisia hauveleita, mutta kun aloin hahmottelemaan niitä, totesin ettei siitä tule mitään. Joten ne jäivät sitten kokonaan pois valikoimasta.
Lauantaiaamuna kello puoli seitsemän starttasi auto meidän pihasta ja matka kohti Tamperetta alkoi. Olin jo herännyt viideltä, tekemään loput 3 vihreää pienempää pöllö-kännykkäpussia (hyvä niin, nimittäin ne yhä edelleen pitivät pintansa suosituimpina kavereina).
Päästiin perille ja paikka löytyi D-hallista, jossa oli paljon muitakin myyjiä, yrittäjiä sekä yhdistyksiä sekä esimerkiksi koirahieroja-koulun opiskelijoita.

Meidän vieressä sattui olemaan pussukantekijä. Hänellä oli aplikoituja koiria pusseissaan. Tässä vaiheessa tajusin, että minkä takia olin oikeasti jättänyt tekemättä ne omat koirapussukat ja hyvä niin. Olisi ollut liikaa kilpailijoita vierekkäin, eikä sekään kyllä mikään maanmainio juttu olisi.

Jos olin lähtenyt Pinkkiheidin ompelimoon vähän sillä asenteella, hyvä jos nyt yks kukkaro tulisi myytyä ja olin saanut päinvastaisen kokemuksen, niin kyllä voi sanoa, että Tampereen Koiraharrastemessujen kävijämäärä oli kyllä niin pieni, ettei sitä voinut edes ymmärtää. Muut hallit olivat täynnä porukkaa, mutta harva heistä eksyi edes D-halliin. Oli sinne aulaan joku kyhännyt A3-kokoisen julisteen, että D-hallissa olisi jotain myyjiä. Kaikenlisäksi hallissa oli ihan järkyttävän kylmä! Palelin palelemistani, olin jotenkin kuvitellut ettei nyt messukeskuksessa voi kylmä olla, varsinkaan keväällä! Mutta niin vain oli.

Meidän pelastuksemme oli vieressä sijaitseva Citymarket ja onneksi sinne käpytteli vajaassa 10 minuutissa ja sieltä tuli sitten haettua pientä lämmikettä. Taas vaihteeksi muistin minkä takia en osta vaatteita kaupoista. 
Kokeilin 5 eri villapaitaa, toinen toistaan kauheampia, eivät istuneet sitten yhtään!
Onneksi löysin villapaidan ja ponchon yhdistelmän, jonka ei edes ollut tarkoitus olla muodoton riepu vaan se sopi täydellisesti koska se leveni alaspäin. Ja mikä parasta, sitä voi nyt keväällä (KESÄLLÄ) käyttää kun on viileitä päiviä.

 Päivää huononsi kävijöiden määrä, kylmyys sekä se, etten voinut koko päivänä yhtään hyvin. Joko oli paha olo tai vatsakivut olivat ihan äärettömän kovia. Siitä tulikin mieleen, että olenkohan nyt taas pistänyt liian koville stressaaamalla ja juoksemalla koko ajan erilaisissa tapahtumissa?


Olimme varanneet huoneen Omenahotellista. Hotellin valintaan vaikutti hinta. Laskeskelin, että jos olisimme yöpyneet jossain toisessa hotellissa, hinta olisi ollut 80 euroa per henkilö, nyt hinta oli vain 80 euroa / huone. Kääntöpuolihan näissä on se, että en itsekään tykkää että ihmisistä tehdään tarkoituksella työttömiä ja asioida automatisoidaan, mutta tällä hetkellä kun Cosecha ei tuo vielä sellaisia summia kotiin, ei ole varaa oikein luksukseenkaan. :/
Hotellimme sijaitsi Hämeenkadulla, siellä aika loppupäässä, kuitenkin vain muutaman korttelin päässä torista. Syömään käpyttelimme toiseen päähän katua, mutta se kyllä kannatti. Ehdimme juuri ennen jonon muodostumista pöytään istumaan ja palvelu oli hyvää. Kanansiipiä tarjoiltiin tulisessa medium-kastikkeessa. Onneksi olin oppinut, että tulisuutta ei tapeta kokiksella saati vedellä, vaan ihan perusmaidolla. 

Olisin valinnut vain lievästi tulisen kastikkeen, koska osittain mahakipujen takia ja osittain liiallisuuden tulisuuden takia jätin syömättä suurimman osan siivistä. Porkkanat ja perunat onneksi maistuivat ja valkosipulimajoneesi oli yllättävän hyvää. :)
Aamuvirkkuna olin jo puoli seitsemän aikaan ylhäällä ja onneksi viime kerralla ollessani vanhempieni luona, olin ottanut puhelimeen ilmaisen kokeilun näistä leffapalveluista, joten jatkoin leffan loppuun, joka minulta oli jäänyt kesken. Yö tuli nukuttua yllättävän hyvin, sänky oli kova ja melko lähellä lattiaa (tuolivuode), mutta varmaan väsymyskin teki sen, ettei sitä paljoakaan murehtinut miten sitä tulee nukuttua.


Sunnuntaina sentään pitkän valituksen jälkeen järjestäjät laittoivat aulaan kaksi isoa kylttiä Koiraharraste-messuista ja porukkaa alkoi tulla sisään suhteellisen hyvin. Nyt tällä kertaa kuitenkin ihmiset sentään löysivät perille, mutta aika paljolti he vain kävelivät ja katselivat.

Ei viikonloppu ihan penkin alle mennyt Tampereella, mutta kuitenkin sitä tulee mietittyä kannattaako nämä kaupunkimatkareissut, varsinkin kun pidemmillä matkoilla tulevat myös hotellikulut. Helsingissä on kuitenkin se hyvä puoli, että voi mennä loisimaan äidin ja isin tykö... ;)

No ylihuomenna on Dear Design ja sitten onpi seuraavaan tapahtumaan kaksi viikkoa! Kesäkuu toistaiseksi näyttää melkoisen hiljaiselta, kesäkuun lopussa on Aurajoen varrella Käsityömarkkinat 26.-30. Lomaa aion pitää 1.-15.7.
Ja loman päätyttyä olisi tarkoitus heti 17. päivä heinäkuuta painella katselemaan jättisuuria laivoja, jotka rantautuu neljäksi päiväksi Helsinkiin! Ja heinäkuun lopussa vallataankin Naantalin vanhaa kaupunkia... ;)

4 kommenttia:

 1. Moi! Kävin joskus aikoinaan kissanäyttelyissä. Ne kannatti siihen asti, kun me myyjät pääsimme eteiseen / tuloaulaan. Sit kun myyjät siirrettiin omaan tilaan, niin kävijät loppuivat kuin seinään.
  Mitä majoitukseen tulee, niin varaa seuraavan kerran Dream hostel.
  Mukavaa kevättä ja varsinkin Helatorstaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, näissä tosiaan oli suurena vikana se että Koiraharrastemessut järjestettiin ensimmäistä kertaa, eikä niistä oltu kunnolla tiedotettu näyttelyn vieraille ja se, että ne olivat aivan eri hallissa.
   Onneksi valitus auttoi edes hieman ja saatiin sinne ihmisiä käymään, vaikkakin "vähän myöhään". :)

   Kiitos, vinkistä täytyy ehdottomasti katsastaa toi läpi. Seuraavaksi varmaan viimeistään olisi tarkoituksena tulla Kädentaitomessuille ja silloinhan pitää yöpyä jo torstaista sunnuntaihin jossain. ;)

   Poista
 2. "Sunnuntaina sentään pitkän valituksen jälkeen järjestäjät laittoivat aulaan kaksi isoa kylttiä Koiraharraste-messuista ja porukkaa alkoi tulla sisään suhteellisen hyvin. Nyt tällä kertaa kuitenkin ihmiset sentään löysivät perille, mutta aika paljolti he vain kävelivät ja katselivat."

  Puuh, tulee niin mieleen tästä, että järjestäjien asenne tarttuu myös asiakkaisiin. Tai ainakin se heidän asenne vissiin tarttui niihin kyltteihin tai jotain :D Uskoo ken tahtoo, mut tää on mun näkemys. Liian usein se toimii just näin. :D

  VastaaPoista