perjantai 12. huhtikuuta 2013

Voinko maksaa kortilla?

"Voinko maksaa kortilla?"
"Käykö teillä kortti?"
"Voi vitsit, kun ei mulla ole käteistä... Käykö kortti?"

...Ja näiden kysymysten kymmenet eri versiot ovat jo tuttuja puolen toista vuoden ajalta, mutta nyt minun ei tarvitse enää sanoa "Valitettavasti ei käy, onko käteistä?", vaan voin ilomielin vastata "KYLLÄ KÄY!". :)

Kyseessä on siis ruotsalainen yrityksen iZettlen ylläpitämä korttimaksulaite, joka mahdollistaa korttimaksut missä vain, kunhan matkassa on mukana älypuhelin (iPhone tai Android -käyttöjärjestelmän omaava puhelin, ei kuitenkaan kaikki kyseistä järjestelmää käyttävät puhelimet), ladattavan sovelluksen sekä internetyhteyden. Puhelin ja "palikka" puhuvat keskenään langattomasti.

Ostin palikan noin neljä viikkoa sitten (toimitusaika oli tuolloin 5 viikkoa ja se tuli muutamaa päivää alle 4 viikossa), nyt hinta on lähes tuplaantunut siitä 60 eurosta 119 euroon, mutta hinta on varmasti kilpailukykyinen harvakseltaan korttimaksuja tarvitsevalle yrittäjälle tai yksityishenkilölle (yksityishenkilöhän ei voi hankkia Luottokunnan maksupäätettä).
Palikan hankitahinnan lisäksi ei tule ylläpitokuluja, maksat vain 2,75 % maksutapahtumamaksun per maksutapahtuma. Voit kirjata sovellukseen myös saamasi käteismaksut, jolloin myös ne pysyvät hyvässä tallessa. Kuitin asiakas saa sähköpostitse ja iPhoneilla pystyy myös tulostamaan erillisen tulostimen kautta, Android-käyttöjärjestelmiin tätä ominaisuus on tulossa myöhemmin.Pakkohan sitä palikkaa oli heti kokeilla. Selkeiden ohjeiden perusteella sain tuon päälle ja sain yhdistettyä myös puhelimen sekä palikan helposti. Kun kaikki oli yhdistetty, työnsin testikortin palikkaan, naputtelin summan ja painoin maksa. Palikka kysyi pin-koodia ja se oli hetkessä annettu. Kortin tiedot tarkistettiin ja maksu oli hetkessä vastaanotettu. Positiivisena yllätyksenä huomasin myös sen, että kun kokeilin electronilla, tuli maksu hetkessä vastaanotetuksi. Omasta kokemusta lähes kaikissa Luottokunnan päätteissä ainakin päivän ensimmäinen electron-maksu voi kestää jopa minuutteja. Laitteella voi maksaa myös siruttomalla kortilla, kun siruttoman kortin pystyy vetämään laitteen yläosassa. 

Kun kirjaudun sovellukseen puhelimesta, näen päiväkohtaisen raportin ja jos haluan laajemman raportin kirjaudun tietokoneella tunnuksillani ja näen hyvin kattavan raportin, jonka saa tarvittaessa myös excel-taulukkoon, joka varmasti helpottaa kirjanpitoa.

Voinen sanoa näin muutaman tunnin kokemuksella, että ehdottomasti suosittelen laitetta! Se on käteen sopivan kokoinen, hieman painavampi kuin kuvittelin, mutta se on vain hyvä ominaisuus. Siihen käy yleisimmät pankki- ja luottokortit (ja Visa Electron) sekä se antaa sinun valita yhdistelmäkortilla haluatko maksaa luotolta vai pankilta. Ehdottomasti kiva palikka ja varmasti tällaista on kaivattu. Halusin sen takia kirjoittaa hieman laajemman blogikirjoituksen asiasta, koska ainakin itse yritin kovasti etsiä tietoja googlettamalla, mutta suurinosa mitä löysin koski sitä halvempaa versiota Chip & signature, joka on huomattavasti köykäisempi ja jos haluaa ottaa vastaan visa-maksuja, saa sillä kunnollisen show'n aikaiseksi... :D

Eli nyt siis voin ottaa vastaan Kotipuodissa, Kotikutsuilla sekä tapahtumissa korttimaksuja vastaan. Mahtavaa! :) 

- Mirka- 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti