torstai 20. joulukuuta 2012

Uusittu verkkokauppa

Tämä syksy on mennyt vähän penkin alle. Olen itse sairastellut ja itseasiassa olen vieläkin sairaana, välillä on parempia päiviä ja sitten taas mennään huonompaan suuntaan, joten vielä tietoa keväästä ei ole.

Mutta sairauden lisäksi sain pienen pommin sähköpostiin tuossa kuun alkupuolella. Aikaisemmin verkkopuodin pohjana käytetty ohjelmisto on myyty. Jo se, että löysin silloin edellisen tuon pohjan joka pystyi tarjoamaan minulle sen mitä tarvitsin, oli työn ja tuskan takana löytää. Nyt siis pitäisi löytää uusi.

Onhan niitä ilmaisiakin verkkokauppapohjia, mutta itseasiassa ei suomenkielisiä ole kuin muutama. Ja yleensä näissä muutamissa on kovat rajoitukset, joten se ei kuitenkaan käynyt päinsä. Eihän minulla nyt mitään alle kymmenen tuotteen varastoa enää ole, vaikken mikään suuri tuottaja olekaan.

Englanninkielisiä kyllä olisi ollut tarjolla, mutta sitten taas olen aina kokenut ongelmaksi kirjoitetun ja luetun englannin, joten se ei käynyt oikein päinsä. Kuuntelun ymmärtäminen ja puhuminen kyllä englanniksi luonnistuu hyvin, mutta nuo lukeminen ja kirjoittaminen ole minun juttujani.

Vertailin monta erilaista verkkokauppaa. Tiesin jo alkuun, että uuden verkkokauppasovelluksen etsiminen ei ole mitään helppoa. Se, että yksi taho pystyy tarjoamaan juuri ne tietyt jutut, joita itse hakee ja tarvitsee, voi olla aikamoisen työn takana. Yksi mahdollisuus on maksaa lisenssistä noin parista sadasta eurosta aina tuhansiin euroihin ja niihin vielä erikseen monien satojen eurojen ylläpitomaksut. Ehkä se sopii sellaiselle, joka oikeasti elää (ja mahdollisesti rikastuukin) pelkästään niillä tuloilla, jotka tulevat liiketoiminnasta. Minulle kun tämä on harrastus ja päivätyön lisä, niin ei oikein hotsita etsiä montaa tuhatta euroa tähän hätään ja maksella sitä.

Vaikkakin kuukausimaksullinen verkkokauppa pidemmän päälle tuleekin kalliimmaksi, niin on se tällaiselle tavalliselle tallaajille helpompi vaihtoehto.
Päädyin sitten erääseen suosittuun sovellukseen ja sain siihen valmiin ulkoasun ja tilausten ja tuotteiden siirron edellisestä verkkokauppapohjasta. Voisin sanoa asiakaspalveluakin häirinneenä, että olen tyytyväinen siirtoon, vaikkakin tästedes joudun siitä pulittamaan. Mutta se on kuitenkin pieni summa siitä, että saan toimivan sovelluksen, joka on niin toiminnoiltaan kuin ulkonäöltäänkin tyydyttävä. :)


Tarjoan nyt siis uuden verkkopuodin kunniaksi ilmaisen toimituksen tilaukseen, kun muistat mainita koodin UUSIKOTI tilausta tehdessäsi. :) Koodi on voimassa tammikuun 2013 loppuun saakka! :)

Verkkopuotiin löydät tutulla osoiteella www.cosecha.fi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti