keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Hyvän teon joulu

Olen ollut jo monta vuotta sellainen ihminen, joka ei sen kummallisemmin välitä joulusta muuta kuin pyhänä, jolloin pääsee vanhempien luokse nauttimaan ihanaa ruokaa kupunsa täyteen ja nauttimaan rakkaimpien seurasta.
Tänä vuonna jostain kummallisesta syystä minut valtasi joulutunnelma jo ensilumen tullessa lokakuussa. Olin laittamassa jouluvaloja ikkunoihin, kunnes huomasin ettei niissä ole eloa, jolloin hautasin jouluvalojen laittamisen myöhäisemmäksi ideaksi.

Elämänmatkaa rinnalla taittava henkilö totesi eräänä päivänä minun laulelevan silti joululauluja juhannuksenakin. En tiedä, mikä siinä on mutta tänä vuonna oikein odotan vajaan kuukauden päästä koittavaa jouluaattoa.
Ehkä siinä on se, että pitkästä aikaa sitä saa taas seurata jouluna pienten lasten iloa, kun koko päivän ootellaan pukkia kylään ja sen jälkeen hukutaan lahjakasan alle söpistelemään uusien lelujen kanssa.

Ikävä kyllä, Suomessakin on kymmeniätuhansia lapsia ja nuoria, joilla ei ole mahdollisuutta tähän. Lapsia ja nuoria, jotka eivät saa jouluisin yhtään lahjaa.

Suomessa nuorkauppakamarit järjestävät Joulupuu-keräyksiä, joiden avulla tuodaan lastenkodeissa, sijaisperheissä ja lastensuojelun avohuollossa oleville lapsille lahja, jotta he saisivat edes yhden lahjan.

Tänä vuonna haluan luovuttaa kaksi lahjaa niitä tarvitseville.
Ne menevät jollekin tuossa joukossa olevalla pienelle alle 2-vuotiaalle pojalle sekä teini-ikää läpikäyvälle tytölle. Mikä tärkeintä on se, että ne tuottavat iloa ihmistaimelle, joka tarvitsee paljon onnea ja toivoa elämäänsä.

Suomessa on kymmeniä Nuorkauppakamareita, jotka ovat järjestäneet alueillaan Joulupuukeräyksen. Haastan sinut siis lukijan tekemään tämän pienen, mutta vastaanottajalleen ison eleen.

Turusssa Joulupuu keräykseen voi osallistua 9.12.2012 saakka hakemalla Skanssista, Itäharjun tai Tampereentien Prismasta, perhetalo Heidekeiniltä tai projektiin osallistuvien yritysten omista keräyspisteistä pakettikortin, osta tai tee lahja, paketoi se ja kiinnitä siihen hakemasi pakettikortti, toimita lahja keräyspisteeseen. Lahjat toimitetaan sosiaaliviranomaisille, jotka jakavat lahjat vastaanottajille.
Lisätietoja Turun keräyksestä Aurajoen Nuorkauppakamarin sivuilta.

Mikäli asut  muualla kuin Turussa, löydät omanlueesi Nuorkauppakamarin Joulupuu-keräyksen löydät täältä.

Rauhallista joulunodotusta.

- Mirka - 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti