sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Uusi design valtaa Hansatorin

Vuosi sitten aloitin nk. tyhjältä pöydältä.
Ei ollut kontakteja, en tuntenut ketään käsityömaailmasta, en osannut kehenkään ottaa yhteyttä.
En tiennyt yhtään mitään, että mistä voisin esimerkiksi aloittaa tapahtumien hakemisen ja muiden käsityöläisten kontaktoinnin. Yllättäen, eipä edes Facebookista tahi internetistä ollut kamalasti apua tai sitten en osannut hakea sitä!

Ensimmäinen tapahtuma oli Retrotori ja Brunssi, joka järjestettiin muistaakseni lokakuun lopussa. Siellä tapasin muutaman nuoren käsityöläisen, mutta eipä sielläkään mitään sen ihmeellisempiä suhteita päässyt kehittelemään, ekalla kerralla ainakaan. Toisella kerralla tapasin taas muutaman lisää, mutta heikosti mentiin eteenpäin. Ehkä toisaalta nämä toisella kertaa tavatut uudet myyjät eivät olleet sitä porukkaa, jota hain.

Löysinkin kuin löysinkin muutaman hiljaisen tapahtuman netin kautta ja siellä tuli tavattua näitä samoja tyyppejä, kuin ekalla kerralla. Ei se ollut huono juttu. Mitä enemmän heitä tapasi erilaisissa tapahtumissa, sitä enemmän heihin tutustui ja sitä suuremmin sai huomata kuinka kyseessä on ihan superhyviä tyyppejä!


Jo keväällä mahtoikohan sen nyt olla kolmas tai neljäs retrotori, kun mielessäni pyöri oman tapahtuman järkkääminen. Kuitenkin siinä oli se ongelma, että minun ympäriltä puuttui tiimi. En olisi yksin osannut järkätä tapahtumaa millään tavalla. Oman tapahtuman järjestäminen kuitenkin jäi, kun minut pyydettiin mukaan muotinäytösproggikseen. Olin onneni kukkuloilla!
Muotinäytökseen!
Minun suunnittelemani ja valmistamani vaatteet saisivat pian kävellä catwalkilla.

Its a Springthing järjetettiin huhtikuun lopussa ja taas olin tavannut kourallisen äärettömän hyviä tyyppejä!
Mutta yhä silti ongelmana oli, kuinka löytäisin sellaiset tapahtumat, joissa paikkamaksu ei ole satoja euroja ja ne olisivat Turussa tai Turun lähistöllä.

Avasinkin sitten suuni Planet Starin Tiialle, että miten olisi jos avaisi Facebookiin ryhmän, jossa käsityöläiset saisivat ilmoitella tapahtumista, myyjäisistä, messuista ja sen sellaisista. No suosio yllätti minutkin, mutta jokin on mennyt vikaan. Eikö ihmiset uskalla / tiedä tapahtumista tarpeeksi julkaistakseen tietoja niistä? Pyöriikö se pieni piiri myös kaikissa muissakin kaupungeissa, joissa tunnutaan kaikkiin hieman suurempiikiin tapahtumiin valittavan aina vain samoja tyyppejä? Nimittäin olen kuullut monesti, että liian monessa tapahtumassa, joka järjetetään vuosittain on samat myyjät, eivätkä sen takia ihmiset jaksa enää eväänsäkään heilauttaa, koska siellä on aina ne samat tyypit?!

Jo lopputalvesta mielessä muhinut tapahtumaidea sai jatkoa, kun kerroin siitä Tiialle sekä Ruustinnan rouville.
Idea, että tässä tapahtumassa ei olisi ainaisia samoja käsityöläisiä, vaan hakeutusimme hakemaan juuri nimenomaan uusia kykyjä, uutta designia ja näkökulmaa, aloittavia yrittäjiä sekä alan opiskelijoita ja harrastajia.

Näin sai alkunsa Dear Design-tapahtuma. 
Se on uusille kyvyille, näytti heidän syntymäaikansa vuosiluku mitä tahansa, olivat he sitten puunveistäjiä tai korunkasaajia, kaikki olivat tervetulleita. Yllätyksenä jo myyjähaun aikana saimme hurjasti positiivista palautetta. Posiitivista palautetta tuli nimenomaan siitä, että haimme uusia kykyjä. Monelle tuli luvattua, että jos vain on mahdollista, tämä tapahtuma järjestetään myös ensi vuonna.

Käytimme hakupaikkoina blogeja, Facebookkeja, Turun seudun käsityöalan kouluja sekä yhteisiä tuttuja.
Tapahtumapaikka on suoraan Turun sydämessä, keskustassa. Tällä haimme sitä, että ihmisten ei tarvitse tulla luoksemme, me tulemme heidän luokseen. Tapahtuma-aika on 10.11.2012 eli juuri siihen aikaan, kun ihmiset alkavat miettimään ja harkitsemaan joululahjojen ostoa. Saimme hurjan määrään käsityöläisten hakemuksia ja ikävä kyllä paikat loppuivat, emmekä pystyneet valitsemaan kaikki myyjiä.

Unelmani on toteutumassa, saan tarjota myös uusille tulokkaille paikan menestykseen. Paikan josta aloittaa tutustuminen asiakkaisiin ja kehittää omaa myyntitoimintaa sekä luoda niitä elintärkeitä kontakteja. Juurikin ehkä sitä, mitä minä olisin kaivannut aloittaessani. Mutta minun ympärilläni on hyvä tiimi, joiden kanssa voimme järjestää vaikka minkälaista tapahtumaa ja pystymme sitä kautta nostamaan tähtiä jalustalle!

- Mirka -Ei kommentteja:

Lähetä kommentti