perjantai 28. syyskuuta 2012

Testauspuuhissa

Olen koko viikon istunut tietokoneen edessä ja miettinyt, että mitä tekisin seuraavaksi. Muutama olkalaukku on ollut mietinnässä, semmoinen kunnollinen laukku, mikä sopii esimerkiksi opiskelijalle, joka tarvitsee mukaansa kaiken muun normaalin tavaran lisäksi esimeriksi koulukirjoja ja esimerkiksi miniläppärin. En ole kuitenkaan saanut sitten piirrettyä yhtä laukun etukappaletta pidemmälle. Jokin siis mättää, mutta mikä? Mistä löytää se inspiraatio? Vai onko se tämä stressi vain, joka vaivaa enkä pysty keskittymään luomaan uutta?
No ainakin yksi iso stressikapula on poistettu, kun keskiviikkona tilasin 100 kappaletta kukkaronkehyksiä, mutta niistä sitten enempi kun ne saapuvat!

Tänään kuitenkin sain idean kokeilla koeversiota pienemmästä lompakosta, kuin nyt myynnissä olevasta mallista. Mietin jo keväällä tehdessäni noita suurempia malleja, että ihmiset kuitenkin kaipaavat pieniäkin lompakkoja. No yksi helpotus heille on kukkarot, mutta onhan niitä pienempiäkin lompakkomalleja maailma pullollaan. Ei siis muu auttanut kuin alkamaan saksimaan kangasta.


En katsonut lainkaan kelloa, kun väkersin tätä koeveriota, joten en tiedä kuinka kauan tämän valmistamiseen meni aikaa, ei kumminkaan tuntia pidempää. Tollainen pieni on kuitenkin helppo väkertää. Alunperin suunnittelin sen olevan pidempi, mutta jotenkin näytti aivan hölmöltä jos korttikoteloiden välissä olisi ollut kamalan iso väli.


Ainoaksi ongelmaksi ehkä muodustuu se, ettei lompakossa ole erillistä pitkää sivua kuiteille ja seteille, vaan ne joutuu taitamaan keskeltä (pitkät kuitit useampaan osaan) ja taittamaan korttien ylimpään lokeroon. Ei siinä mitään, kyllä ne sielläkin pysyvät mutta entä jos haluaa setelinsä suorina? Nimimerkillä en tykkää ruttuisista seteileistä, vain sileistä.


Yksi osa lompakossa, joka myös mietitytti, oli kolikot. Vanhassa mallissa päälipuoli on kokonaan sileä, eikä siinä ole mitään muuta kuin neppari, jolla lompakko suljetaan. Tässä mallissa kolikkopuoli on päällä, kuitenkin harkitsen vielä onko ketjupuoli parempi olla samalla puolela kuin lompakon "sulkunappi"?

Lompakko siis suljetaan kuminauhalla ja lompakkoon sopivalla napilla. Tietysti tässä voi vielä soveltaa ja mahdollisuuksia on mm. magneettilukko, neppari tai tarranauha. Mutta toisaalta onko ne niin nähtyjä jo lompakoissa? Kaivaittaisiinko sitä jotain uutta sulkemiskikkaa? Kuminauha tietysti venähtää käytössä, mutta niin tekee myös muut sulkemistekniikat. Toisaalta kuminauhassa on se hyvä puoli, että alussa se antaa myöten molempin suuntiin ja kuminauhasulusta aina voi tehdä hieman tiukemman, kuin laittaisi esimeriksi sen kankaasta ja sulkisi nepparilla. Asia saa jäädä hautumaan viikonlopuksi, nimittäin viikonloppuna ei kyllä kerkeä sitten tekemään mitään niin tietokoneella, eikä varsinkaan ompelukoneella, mutta ehkäpä kirppareilta löytyisi kankaita ja trooppisten eläinten talosta inspiraatiota... ;)

- Mirka -

Ps. muistakaa se synttärikisa!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti