perjantai 6. heinäkuuta 2012

Pikku yksityiskohtia

Nyt aloitetaan Cosechan blogissa pieni kokeilu, jossa pyrin muutaman kerron viikossa kirjoittelemaan mitä täällä taustalla pyörii. Juttua tulee niin ompelusten valmisteluista kuin siitä mitä täällä verkkopuodin taustalla tapahtuu. Tällä kertaa tuon enempi teille julki sitä mitä kaikkea Majassa on.

Kuten edellisellä kerralla kerroinkin, Majaan eivät mahtuneet valkoisen kaapin lisäksi hyllyä eikä silityslautaa, joten ne ovat ulkopuolella, mutta tässä pieniä kuvia Majasta ja Majan ulkopuolelta.
(Maja on siis se minun ompelunurkkaukseni)

Syksyn herkkukuoseja.

Oikeasti vielä pieni läjä nappeja, koristenauhoja, terenauhoja  yms. 

Ennen ompelukoneen puolat oli laatikossa sikin sokin, olin jo pidemmän aikaan haaveillut että miten ihmeessä saisin nuo nätisti, mutta en ole löytänyt mistään sopivaa puolapidikettä, jota pystyisi pitämään kätevästi esillä ja vieressä, etenkin kun laukkua tehdessä voi joutua vaihtamaan useampaankin kertaan langan. No kun olin kehittänyt jo sen, että parveen voi naputella nauloja, ajattelin kokeilla nuppineuloilla, joissa ei ole sitä värikästä päätyä, miten ne mahtaisi suoriutua tehtävästään toimia puolien pidikkeinä. Tähän koe asti on ainakin onnistunut.
En tiedä onko muilla aina sakset hukassa, mutta mulla oli!
Ei oo enää. Nyt on kätevästi rivissä, juuri omilla paikoillaan. Se missä on valkoinen pitsinauha kertoo sen, että nuo sakset on pelkän kankaan leikkuuseen, ei mihinkään muuhun.
No ne napit. Suurimman osan tilasta vie ne 50-luvun vintagenapit, jotka ovat kuin uusia, mutta olen ollut aika  kitsas niiden käyttämisen suhteen. En uskalla, entä jos sitten joskus tarvitsinkin niitä?
Uusin tulokas?

Kyllä, tämä on se Tikkakosken Tikka -ompelukone, jota olen hehkuttanut! Tässä se on kaukessa komeudessaan sivulta. En ole vielä kokeillut sitä, mutta kyllä ajattelin viikonlopun jälkeen kokeilla. Tällä hetkellä tuotteita valmistetaan Pinkkiheidille myytäväksi, niin kaikki ajallaan... ;)

Tässä vielä edestä Tikka! Puuosat ovat kärsineet, mutta muutoin kone on hyvässä kuosissa. Hieman piti pölyjä pyyhkiä ja hieman se ottikin hengen päälle. Puhdistin koneen vielä laimean pesuaineen kera, kun oli hieman kellastunut ajan saatossa.

Laatikko! Täältä löysin vanhan Singerin mittanauhan, muutaman kankaanpalasen sekä neuloja!  Muutama puola sekä ylimääräinen puolakotelo oli myös matkassa mukana.

Silloin kun Tikka ei tikkaa, niin se on postituspöytänä.  Siinä on tällä hetkellä oikeastaan kaikki mitä tarvitsemme postitukseen. Postimerkit on vähän vähissä, täytynee hakea lisää ennen elokuun vaihdetta...
Tuotteisiin liitettävät tuotetietolaput, jotka kertovat tuotteen valmistajan. 
Täällä hetkellä minun tärkein tavarani. Bernetten Bernina 56. Olen tykännyt ihan älyttömästi, ainoa huono puoli on se, etten hakiessani konetta saanut mukaan ohjekirjaa, mutta kyllähän sellainen netistä löytynee..
Viikonlopun jälkeen kerron toki mielelläni Silakrysäyksestä, johon huomiselle luvattu sää tuntuu muuttuvan jatkuvasti. Täksi perjantaiksi ne ovat luvanneet tosi ihanaa hellettä ja hyvää säätä, mutta huomenna iltapäivällä Taivassalossa pitäisi ennusteen mukaan sataa! Voi kärhämä. Pidetään kuitenkin sormet ristissä ja toivotaan ettei taas jouduttaisi olemaan sateessa, varsinkaan kun korvat ovat oirelleet jo jonkin aikaa, ettei sitten ensi viikkoa vietetä sängyn pohjalla. :(  Onneksi säätilat voivat vielä muuttua ja olen huomannut sen, että monesti luvataan huonompaa säätä, varmaankin sen perusteella, että jos luvataan aurinkoista +25 ja onkin +17 ja vettä tulee kaatamalla, niin ihmiset valittavat? :D Nyt varmastikaan, jos luvataan huonoa säätä ja tuleekin hyvää, niin ei valiteta niin heppoisin perustein... Tiedä häntä, mutta tänään on vielä paljon tehtävää huomista tapahtumaa ajatellen!

- Mirka -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti