torstai 5. heinäkuuta 2012

Minun Majani

Viikonloppuna Facebookin Cosechan tilapäivityksissä puhuin Majan rakentamisesta ja siitä, että sen takia myöhästyi esimerkiksi muutaman uutuden laittaminen verkkopuotiin.
Olin jo pitkään haaveillut omasta nurkkauksesta ja olin googletellut jo aikoja sitten erilaisia arkastelunurkkauksia. Oli hienoja erilaisia järjestelmällisiä valintoja. Jotkut olivat muuttaneet eteisen naulakkotilan ompelutilaksi, joka ei meillä ei kuitenkaan ollut mahdollista enkä voinut myöskään muuttaa vaatehuoneeseen, koska minulla ei edes sellaista ollut. Olin miettinyt jo käsityönurkkauksen muuttamista keittiöön, jotta saisin olla ihan rauhassa ovien takana ahertamassa, mutta ei sekään oikein mikään fiksu ratkaisu ollut. 
Olin lomalla 27.6.-1.7. ja tuosta keskiviikosta perjantaihin olin viettämässä tuota lomaa Espoossa. Kiertelin kirppareita ja mietin yhä tätä ongelmaa, että mistä saisin oman paikan ja rauhan. Rahaa vuokrata erillistä ompelutilaa ei ole, enkä edes itseasiassa haluaisikaan. Muuttokaan tähän elämäntilanteeseen ei oikein sopisi ja sopivan hintaisen kolmion löytäminen olisi hankalaa Turun seudulta.
Sitten selailin taas eri blogeja ja mietin ratkaisuja, hain googlettamalla erilaisia askartelunurkkia, mutta jokainen niistä olisi vaatinut ellei satojen, niin ainakin kymmenien eurojen sijoituksen, kunnes päähäni pälkähti. Parvi! 

Parvi olisi ihan täydellinen ratkaisu. Vuokra-asuntoon ei kuitenkaan tuosta vaan rakenneta parvea, joten ainoaksi vaihtoehdoksi jäisi parvisänky. Tori.fi ja Huuto.net tarjosivat monenmoista ja väristä parvisänkyä, en kuitenkaan halunnut Ikean metallista, joskus muutaman yön sellaisessa viettäneenä, en voi sanoa, että pitäisin metallisesta parvesta. Laitoin paikalliselle ompelu-keskustelupalstalle Facebookiin kyselyn, että oisko jollakin ylinmääräisenä parvisänky. Tunnin päästä eräs ihana ihminen ilmoitti heillä olevan tuplaleveän (160 cm x 200 cm) parvisängyn olevan varastossa tyhjänpanttina. No ei muuta kuin se hakemaan meidän pikku-Nissanilla. Yllättävästi tähänkin asti oikein mainiosti palvellut Nissan toimitti parvisänkyn kasaamattomana perille. 

Tämän rakennusurakan takiahan sunnuntain ajoitukset meni pieleen, enkä sitten saanut sunnuntaina edes lisättyä uutuksia verkkopuotiin, vaan kokosimme parvea sunnuntai-illan.  Onneksi telkkarista tuli juuri tällöin Fido -elokuva, joten sitä oli hyvä seurata siinä vieressä, kun rakennettiin tuota. 

Ohjeita ei ollut, mutta edellinen omistaja oli hienosti laittanut teipeillä, että mikä osa on mikäkin. 

Parven ulkopuolella jouduttiin jättämään valkoinen kaappi sekä musta hyllykkö, jossa on kankaista sekä silityslauta. Kuitenkaan niin iso se parvin alapuoli ei kuitenkaan ollut. 

 Ajattelin ensin, että ongelmaksi tulisi, etenkin verhojen kanssa, pimeys. Murehdin jo valmiiksi, että pitäisikö Ikeasta ostaa led-kohdevaloja, mutta hinta hirvitti. Halvimmillaan ilmeisesti neljän lampun kanssa olisi päässyt noin parilla kympillä, joten se puistatti päätä, koska kokonaan parven budjetiksi oli laskelmoitu enintään 70 euroa.

Päädyin Ikeassa pyöriessäsi ostamaan "nipsulamput" eli ne mitkä voi ruuvata seinään tai klipsun kanssa laittaa esimerkiksi hyllyyn. Maksoivat hurjat neljä euroa kappaleelta, niin enää ei ole pimeys ongelmana parven alla. Huono puoli on se, että energialampun takia esimerkiksi kuvaa otettaessa kuvat kellastuvat. Kellastumisen saa salamalla pois, mutta en taas pidä salamavalosta, vaikeita hommia! :D



Pakko myöntää, etten voisi olla tyytyväisempi lopputulokseen. Nyt minulla on se pieni soppi, johon voin vain hävitä. Jossa saan olla ihan rauhassa. Jossa voin vetää verhot kiinni, eikä kukaan häiritse minua!
Mainitsin Facebook-tilapäivityksessä lomakirpparilöydöistä ja yksi niistä oli Tikkakosken ompelukone. Googletettuani löysin, että tätä Tikkakosken ompelukonetta on valmistettu '40- luvun puolesta välistä aina '60 -luvun puoliväliin eli noin parikymmenen vuoden ajan. En ole vielä ehtinyt kokeilla kyseistä laitetta, mutta aivan varmasti aion kokeilla ja sainhan minä ohjeetkin! Googletettuani ompelukoneen ohjetta törmäsin Aika on taikaa -blogiin ja pyysin blogia pitävältä Jaanalta ohjeet ja hän oli niin ihana, että lähetti ne ohjeet minulle alle vuorokaudessa sähköpostitse siitä, kun olin lähestynyt häntä pyynnölläni. Vielä pitäisi tulostaa ne ja käydä koneen kimppuun. Ehkäpä nyt on aika sen kimppuun käydä, kun parvi on valmis!
Jos joku ihmettelee muutoin, että mitä siellä parven yläpuolella on, niin siellä ei ole sänkyä eikä se ole myöskään oleskelutila. Siellä on meikäläisen kangasvarasto sekä Cosechan tuotevarasto. Tämä on ihan sairaan kätevä ratkaisu, kun tilaa säilytykseen ei ole mitenkään suuria tiloja, eikä esimerkiksi lisävarastotilan vuokraus tulisi kuuloonkaan! Ja kuitenkin ompelutarvikkeiden tulee olla tarpeeksi lähellä ja helposti saatavilla.

Yhden huonon puolen keksin ja se on tosiaan se, että vaikka muutoin mahdun oikein hyvin olemaan parven alla (parvi on noin 160 cm korkea), niin keskipalkki on tehnyt monta kaunista pattia jo päähäni. Ehkäpä ne kymmenet patit sitten opettavat varomaan sitä sitä tukipalkkia. :D

- Mirka -

P.s. lauantaina ollaan Taivassalossa, Silakrysäyksessä. Kantsii olla mukana, nimittäin meno on varmasti hyvä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti