maanantai 30. heinäkuuta 2012

Kirpparilöytöjä

Kuten jo tuossa tämän aamuisessa Facebook-päivityksessä totesin, että se on heinäkuun loppu jo. Kaksi päivää, niin on elokuu. Jotenkin tuntuu hassulta, että tämä kesä on melkein nyt tässä! Jotkut sanovat, että loppuviikoksi on luvassa +12 ja vettä, toiset huutelevat, ettei toivoa vielä saa menettää, joidenkin sääpalveluiden mukaan asteita tulee olemaan loppuviikosta vielä 20 - 22.

Minulle itselleni henkilökohtaisesti elokuun alku tuo muutoksen. Olenkin murehtinut, että pitäisikö Kotipuodin palveluaikoja muuttaa. Kotipuodissa ei mitään isoa trafiikkia ole, muutamia noutoja silloin tällöin. Jos olen mittatilaustyönä jollekin jotain tehnyt, niin silloin tietysti trafiikkia nyt on ollut enempi, mutta muuten melkein kaikki lähialueillekin lähtevät tuotteet tilataan postin kautta. No onhan se heille helppoa, kun tuotteet kannetaan suoraan kotiin, eikä tarvitse alkaa sopimaan mistään sen enempää (noudosta kun on erikseen sovittava). 
Muutoksia on tulossa, muunmuassa puhelinnumeromme muuttuu lähipäivinä, mutta siitä tiedotan erikseen, vanha numero kääntää puhelut meille syyskuun alkuun saakka, joten hätäpäivää ei ole siinä mielessä. :)

Tarkoitukseni ei ollut höpistä Kotipuodista, vaan eilisestä kirpputoreilusta.
Viikko sitten huomasin, että tein paljon enemmän löytöjä, kun olin "ajoissa" eli noin varttia yli kuusi ensimmäisten joukossa kirpputorilla. Päätin sitten, että tälläkin kertaa olisin ajoissa. Heräsin kuitenkin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä ihan jäätävään ukkosmyrskyyn ja sateeseen ja siinähän sitten meni varmaan vartti ellei pidempäänkin ihmetellessä sitä murinaa ja salamointia. 
Olin jossain vaiheessa laittanut herätyskellon päälle. Sen analogisen herätyskellon, jonka herätysajankohdasta ei voi olla koskaan varma. Se soi eilen puoli seitsemältä. No ei muuta kuin ylös, ulos ja KIRPPUTORILLE!

Pääsin pelipaikalle noin vartin yli seitsemän, epäilin etteivät ihmiset olisi lähteneet edes myymään, koska maa oli vielä märkä yöllisten sateiden jälkeen tai sitten he olisivat sisällä siellä pimeässä kellarissa, mutta siellä he myivät iloisina ulkona tavaraa! :D No ensimmäisellä kierroksellä mukaan lähti Sarviken ruskea muovikeppo, joita on jo jonkin verran tullut hankittua, mutta kun se maksoi 50 senttiä, ei sitä voinut olla ottamatta mukaan!
Kierroksen loppupuolella löytyi myös aivan ihana punainen kannu, joka oli yhtä pientä muutaman millimetrin kokoista säröä pinnassa. Ahh.. Ihana! Ensin harkitsin, että kysynkö edes hintaa, yleensä tuollaisten kannujen hintapyynnöt on kieltämättä aika mahtavat, mutta jokin vaisto sanoi minulle, että kysy pois. Vastaus oli kaksi euroa. Eikä tarvinnut edes tingata! Mainiota. :D


Jatkoimme sitten ensimmäisen kierroksen tehtyämme matkaa toiselle, viereiselle kirppikselle. Sieltä nyt ei sen kummempaa löytynyt kuin yksi Disneyn animaatio ja vauvojen Saturnus-helistin. 

Mutta palasimme kuitenkin vielä tähän aikaisemmalle kierrokselle, kuten teimme edelliselläkin kerralla. Muutama myyjä oli tullut lisää sekä "vanhat" myyjät olivat saaneet lisää tavaraa esille. Sitten iskikin silmään oikein verhojen upeus. Katsoin ensin, että se on samanlaista kangasta kuin Claudia -laukun yhdessä versiossa. Joo, olihan siinä samaa, mutta idea ei ollut sanomalehtien jutut. Ideana oli aito ja alkuperäinen viisikymmentäluku. 
En tiedä ovatko nämä tyypit joskus oikeasti eläneitä vai onko kankaan suunnittelija vain kehittänyt heidät päästään, mutta kauniisti siinä on sommiteltu "IN TECHNICOLOR!":a kuin Pin-Up-tyttöjä. 
Upea, kertakaikkiin U-P-E-A, löytö. Etenkin kun verhoilla on reilusti kokoa. Niitä on kaksin kappalein ja kummallakin on kokoa 152 x 132 (+ kääntövara, noin 10 cm). Tässä vielä muutama kuva tästä ihanisesta löydöstä.

En ole vielä päättänyt että minkälaisia laukkuja kankaista tulee. Nuo Pin-up-tytöt ovat suhteellisen korkeita ja ne ainakin haluaisin laukkuihin kokonaisuudessaan, ei niin että puuttuu päitä tai jalkoja, mutta niiden laukkujen suunnittelua jatketaan tänään! Muutama tilaustyö on tuossa sivussa odottamassa, toinen on odottamassa sovitusta ja toinen kokonaan tilauksen aloittamisen työstämistä (no, eipä sitä ole vielä kerinnyt paljoa tekemään, kun se tilaustyö otettiin tänään vasta vastaan ;) ).

Vielä piti kirjoitella siitä, että mainostelin tuossa perjantaina Facebookissa Ommeltujen vaatteiden kirppis -ryhmää, jossa oli huutokauppaviikonloppu. Laitoin sinne muutamia laukkuja myyntiin ja totta puhuen, yllätyin myynnin tehokkuudesta myydä huutokaupa-periaatteella. Muutama laukku lähtikin kotiin huomattavasti edullisemmin, mitä esimerkiksi myyntihinta oli, mutta toisaalta, ne lähtevät kaikki hyvin, uusiin koteihin! Ja ihan varmasti, myös seuraavalla kerralla kun Ommeltujen vaatteiden kirppiksellä järjestetään huutoviikonloppu ja olen sopivasti kotona (enkä missään tapahtumassa tms.), ihan varmasti sieltä löytyy myös edullisesti Cosechan tuotteita!

Hyvää alkanutta viikkoa kaikille!
- Mirka -

2 kommenttia:

  1. vinkkaan sinulle, että jos haluat lisää ko sarjaa, kurvaapa ekotorille. Mökötän vieläkin, kun mukana ollut kamuni ei antanut minun ostaa tuota kannua ja siihen kuuluvaa kulhoa ;O)

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä! Täytyy vierailla siellä tänään :)

    VastaaPoista