lauantai 3. syyskuuta 2011

Miksi valita suomalainen käsityö?

Olen huomannut monesti korkean hinnan karkoittavan ihmiset käsityön ääreltä.
Etenkään suomalaiset eivät tunnu arvostavan käsityötä. Kunhan saa priimaa halvalla -idealla mennään ja se on pistänyt kaikki suomalaiset käsityöläisten vyön hyvin kireälle.

Käsityön hinta koostuu muunmuassa materiaaleiden lisäksi myös käsityöhön käytettyyn tunteihin. Suunnittelu, kaavoitus, valmistus.
Se ei ole mitään lasten puuhaa, vaan vie aikuiselta ammattilaiseltakin monta tuntia.
Mutta miksi juuri sinun pitäisi valita suomalainen käsityö?

Tukemalla suomalaista käsityötä, tuet suomalaisia ja tiedät tuotteesi varmasti alkuperän. Sinun ei tarvitse alkaa mietiskellä, onko tämä tuote tehty laittomin keinoin pienin haavaisin kätösin nälkäpalkalla.
Kierrätysmateriaaleista valmistetun tuotteen ympäristöjälki on hyvin paljon haitattomampi, kuin Kauko-Idästä maasta toiseen raahatun tuotteen ostaminen halpahallista.

Nykyään naisen vaatekaapin vaatetus ei ole mitään halpaa, jos vielä haluat erikseen erilaista tai poikkeat reilusti vaatevalmistajien normaalikokoisesta naisesta, vaatteiden etsimiseen kuluu aikaakin.

Käsityöläisille on tärkeää asiakkaiden arvostus ja sen takia tuotteita ei valmistetakaan tehdasmaisella nopeudella, vaan jokainen tuote on omanlainen taideteos. Jokaisessa tuotteessa näkyy käsityöläisen oma kädenjälki.
Pienelle käsityöläiselle myös asiakkaan tyytyväisyys on tärkeää, ihan senkin takia, ettei pienellä käsityöläisellä ole välttämättä varaa nähdä edes unia, toisin kuin isojen vaateryhmittymien johtajille tärkeintä on voiton saaminen omaan taskuunsa.

Käsityöläiset tekevät ja elävät myös unelmaansa luodessaan juuri sitä asiaa mitä haluaa omin kätösin. Heille on tärkeää, että tuote on käsintehty. Suomessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti