tiistai 27. syyskuuta 2011

Luomupuuvilla ja kierrätysmateriaalit

Lauantain avaijaisiin ei ole enää kovin montaa päivää ja kyllä voin sanoa, että mielenkiinnolla ja suurella innolla odotan, että saan kaupan auki. Nämä viimeiset päivät kuten varmasti jokainen, joka on joskus laittanut kauppaansa pystyyn, tietää että on ihan äärettömän kiireistä!


Oikeastaan tuotteiden varastosaldon kasvatuksen lisäksi enää puuttuva on Cosechan oma henkilökohtainen puhelinnumero ja puhelin. Mutta sen nyt vielä kerkeää ja suuret ostokeskuksen operaattorikauppoineen ovat ainakin Turussa kello 21 saakka auki lähes poikkeuksetta.


Mutta asiaan ja siitä mitä haluan teille kertoa on se, että Cosecha on ottanut suuren askeleen eteenpäin kohti luomua ja ympäristöystävällisyyttä.
Viime viikon perjantaina kävin ostamassa turkulaiselta lopettavalta ompelijalta luomupuuvillakankaita.


Eli tästä lähtien ainakin toistaiseksi lähes kaikki Cosechan arkivaatteet, jotka ovat lähinnä FPB-mallistoa, valmistetaan tästä luomupuuvillasta. Luomupuuvilla kankaat ovat suomalaisen yrityksen nimeltä Orneuleen valmistavat. Itse puuvilla viljellään Yhdysvalloissa ja kuitu itsessään kehrätään Sveitsissä ja lopulta se matkaa Suomeen, jossa se neulotaan kankaaksi, valkaistaan ja viimeistellään.
Koko kankaan tuotantoketjua koskee sveitsiläinen luomusertifiointi EKO-label CU5014. 


Omaa kokemusta luomusta ja sen laadusta edustaa kesäinen työharjoittelu suomalaisessa verkkokaupassa, joka myy lapsille ekologisesti ja eettisesti tuotettuja luomuvaatteita. Tästä itseasiassa kiinnostus luomuvaatteisiin lähti.


Kuten moni, joka on jo tulevaa mallistoa tutkaillut Facebookissa, on huomannut että käytämme materiaaleina paljon kierrätysmateriaaleja. Tämä osaltaan tukee ympäristöystävällisyyttä sekä luoden osasta tuotteita uniikkikappaleita, jotta toista samanlaista ei tulisi kadulla vastaan!


Linkkejä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti